„Turi galvoti apie dalyvavimo prasmę. Politikoje daugiausia gali nuveikti, jei esi komandoje. Šiandien aš tokios komandos, su kuria galėčiau dirbti, nematau. Gal ir komandos nemato manyje kandidato“, – portalui LRT.lt atsakė P. Gylys, paprašytas atskleisti, kodėl nedalyvaus Seimo rinkimuose.

Tiek P. Gylys, tiek V. Vasiliauskas į Seimą buvo išrinkti su partija „Drąsos kelias“, kurios frakcija dėl nepakankamo narių skaičiaus šiuo metu yra iširusi.

P. Gylys teigė turintis neužbaigtų darbų ir ketinantis savo laiką skirti mokslinei veiklai: „Esu antiekonomikos teorijos autorius ir norėčiau dar šiek tiek paskleisti antiekonomikos teoriją ir holizmą. Galvoju, kad keletą metų dar galėčiau paskirti mokslinei veiklai.“

„Lietuvos politinis gyvenimas man atrodo liūdnai, bet turi vertinti jėgas. Aš blaiviai vertinu savo galimybes paveikti politinius procesus, tos galimybės yra ribotos. Gal tuomet daugiau prasmės veikti mokslinėje srityje. Nedalyvausiu rinkimuose, tai galutinis sprendimas“, – LRT.lt kalbėjo P. Gylys.

Savo ruožtu gegužę kartu su P. Gyliu pranešęs, kad nebekandidatuos rinkimuose su partija „Tvarka ir teisingumas“, parlamentaras V. Vasiliauskas į rinkimus eiti ketina, tačiau be partijos.

„Rinkimuose dalyvauju, bet be jokios partijos – esu pats save išsikėlęs“, – LRT.lt atsakė V. Vasiliauskas. Jis paneigė kalbas, sklindančias Seimo koridoriuose, kad gali jungtis kartu su Nagliu Puteikiu ir jo komanda arba su Dariumi Kuoliu.

„Šios kalbos – gandai, kuriems nebuvo jokio pagrindo. Dabar man reikia surinkti 1 tūkst. parašų, kad galėčiau dalyvauti. Nėra paprasta, bet tai – pirmas egzaminas, kurį reikia išlaikyti. Kodėl einu ne su partija? Kadangi nepavyko su partija „Tvarka ir teisingumas“, dabar būtų labai juokinga blaškytis. Buvau nutaręs apskritai nedalyvauti [Seimo rinkimuose], bet, pasitaręs su bičiuliais, nutariau, kad šis variantas [išsikelti pačiam] yra padoriausias“, – LRT.lt kalbėjo V. Vasiliauskas.

Seimo rinkimai šiemet vyks spalio 9 d.