"Bręsta tokia mintis, ypač po balsavimo Seime dėl Konstitucijos 56 straipsnio pataisos, kai "tvarkiečių" pirmininkui, europarlamentarui Rolandui Paksui neleista dalyvauti ne tik rinkimuose į Prezidento postą, bet ir į Seimą. Beje, mintis prisijungti prie "Tvarkos ir teisingumo" frakcijos brandinama jau seniai, kadangi ji yra labiau homogeniška arba vienalytė ideologiniu požiūriu negu Mišri Seimo narių grupė, kurioje dirba labai įvairūs žmonės. Manau kaip politikas galėčiau daugiau nuveikti "Tvarkos ir teisingumo" frakcijoje. Galutinio sprendimo dar nepriėmiau, bet planuoju artimiausiu metu tai padaryti", - Eltai sakė P. Gylys.

Politikas tikisi, kad sprendimą dėl perėjimo į "tvarkiečių" frakciją priims dar iki Kalėdų.

Paklaustas, kodėl pasirinko "tvarkiečius", o ne, pavyzdžiui, socialdemokratus, "darbiečius" ar kitas frakcijas, P. Gylys argumentavo tai ideologinių vertybių sutapimu bei noru padėti "mušamiems" .

"Mano būdas toks: aš einu pas tuos, kuriuos "muša". Šiandien labiausiai "mušama" partija yra "Tvarka ir teisingumas". Antra, ten aš matau galbūt daugiau krikščioniško prado, socialinio teisingumo, solidarumo. "Tvarka ir teisingumas" yra prošeiminė, protautinė, prokrikščioniška partija. Jos požiūris į europinius procesus man irgi labai artimas. Nors aš esu proeuropietis, bet skeptiškai žiūriu į tai, kaip yra kuriama bendra Europa. Todėl, manau, erdvės man veikti tikrai būtų", - sakė P. Gylys.

Nepartinis P. Gylys šiuo metu nesvarsto galimybės tapti partijos "Tvarka ir teisingumas" nariu. "Kol kas aš einu tik į frakciją, esu nepartinis. Pasižiūrėsime, kaip seksis", - sakė jis.

Paklaustas apie galimus postus, pareigas, P. Gylys sakė apie tai negalvojantis. "Aš neprašau jokių pareigų, einu kaip eilinis frakcijos narys, ir čia buvau eilinis. Tiesiog noriu, kad dalyvavimas Seimo darbe būtų labiau prasmingas, aiškesnėje frakcijoje iš tikrųjų yra daugiau prasmės veikti", - Eltai sakė P. Gylys.

Pasiteiravus apie dalyvavimą 2016 metų Seimo rinkimuose kartu su "tvarkiečiais" ir galimybe būti jų sąrašo lyderiu, P. Gylys sakė, kad kol dar neapsisprendė dėl dalyvavimo rinkimuose.

"Čia kalbame apie planus iki rinkimų. Laikas parodys, ar yra prasmė tęsti politinę veiklą, ar, sakykime, realizuoti tai, ką nepabaigiau moksle, kadangi iš tikrųjų turiu ką daryti moksle", - sakė antiekonomikos teorijos ir holistinės paradigmos autorius prof. P. Gylys, parašęs knygą "Ekonomika, antiekonomika ir globalizacija: holistinis požiūris".

Politikas teigė turįs dar laiko sprendimams priimti ir tai, kaip tikisi, padarys pavasarį.