Kelnes pavadinęs „langu į Europą“, „tvarkietis“ sumanė šiuos džinsus įbrukti Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui. Dar iki šio žygio E. Masiulis pastebėjo kelnes ant P. Gražulio stalo ir prašė politiką išvesti iš Seimo salės.

Gindamas savo pozicijas, P. Gražulis labai norėjo pasisakyti. Tačiau politikas niekaip negalėjo rasti mikrofono aktyvavimui reikalingos Seimo nario kortalės. Čia pat iš jo pasišaipė posėdžiui pirmininkavęs socialdemokratas Algirdas Sysas.

„Petrai, kol jūs nešiojot kelnes, praradot kortelę“, - tarė A. Sysas, Seimo salėje sukeldamas juoko bangą.

Prieš balsavimą dėl delegacijos sudėties pakeitimo, P. Gražulis pakilo iš savo vietos ir pamėgino kelnes įbrukti E. Masiuliui. Įvyko apsistumdymas. P. Gražulį tramdyti ėmėsi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Baikit, vyrai, baikit“, - su šiais žodžiais Seimo vadovė pajudėjo santykius besiaiškinančių P. Gražulio ir E. Masiulio link. P. Gražulis dar norėjo pasiaiškinti su liberalų lyderiu, tačiau L. Graužinienė jį apsikabino ir nuvedė toliau nuo politinio oponento.

Aistros kiek aprimo, kai įvyko balsavimas. Valdantieji aiškiai parodė nenorintys atšaukti P. Gražulį iš delegacijos.

Vis dėlto posėdžiui pirmininkavęs socdemas Algirdas Sysas įspėjo P. Gražulį už nekorektišką elgesį ir pasiūlė Seimui balsuoti dėl oficialaus įspėjimo parlamentarui. Tačiau ši A. Syso iniciatyva subliuško. Už įspėjimą P. Gražuliui balsavo 26 Seimo nariai, prieš 30, susilaikė 17. Taigi viešo pabarimo „tvarkietis“ išvengė.

Liberalai dovanos nepriėmė. Parlamentarė Dalia Kuodytė informavo, kad kelnes P. Gražulis galės dėvėti pats, kai dalyvaus ETPA posėdžiuose.

E. Masiulis: P. Gražulio kelnės mums nereikalingos

Incidentą Seimo salėje žurnalistams pakomentavo liberalų lyderis E. Masiulis. Anot jo, P. Gražulis perspjovė pats save.

„Nebelaiko nervai – gal čia dėl to, kad žmogus išsiskyrė, nebėra kas paguodžia, - įgėlė E. Masiulis. - P. Gražulio elgesys seniai yra peržengęs bet kokias ribas. (...) Seimo salė – ne ta vieta, kur galima demonstruoti tokius psichinius išpuolius.“

Kaip ir D. Kuodytė, jis P. Gražuliui siūlo kelnes pasilikti sau. „Manau, galėtų geriau tas kelnes sau pasilaikyti. Artėja šalta žiema. Ir tų kelnių tikrai gali jam prireikti. Mes, liberalai, turim kelnes. Savo. Ir šiuo atveju P. Gražulio kelnės mums visiškai nereikalingos“, - pasišaipė E. Masiulis.

P. Gražulis: apie „šokolado fabriką“

Tuo tarpu P. Gražulis žurnalistams dėstė, kad kelnės – jo tolerancijos išraiška.

„Tai yra tolerancijos išraiška. Liberalai gali siūlyti viską daryti. Gali siūlyti išmesti iš komisijos, nes ten reikia turėti tik tokią nuomonę, kokią (turi – DELFI) liberalai. Anksčiau, sakau, buvo proletariato diktatūra, dabar – liberalų ir homoseksualų diktatūra“, - žurnalistams teigė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas.

Sykiu jis prabilo sparnuotomis frazėmis apie analinį seksą.

„Mano džinsai, aš manau, labai išraiškinga, gera dovana tiems, kurie labai tolerantiški homoseksualams. Jeigu kiti sako „tai neetiška taip elgtis“. „Šokolado gamykloje“ mirkyti tam tikrą daiktą yra normalu – o pritaikytas kelnes paduoti tai yra nenormalu? Tai tegul jie apsisprendžia, kas yra normalu ir kas yra nenormalu“, - bėrė P. Gražulis.

Jis taip pat papasakojo apie apsistumdymą su E. Masiuliu.

„Jis siūlė ir sąskaitas suvedinėti. Ir, matyt, norėjo pasigrumti ar kaip. Bet žinot, ne tokie manęs nepatvarkė“, - didžiavosi P. Gražulis.

DELFI primena, jog tokias pat kelnes „tvarkietis“ padovanojo Lietuvos homoseksualų atstovams. Būtent šiuo demaršu pasipiktinę liberalai pasiūlė jį braukti iš Seimo delegacijos ETPA.