Dokumente Seimui siūloma pabrėžti, "jog generalinio prokuroro vadovavimo stilius jau tampa valstybės masto problema", todėl Seimas "kreipiasi į Lietuvos Respublikos Prezidentę ragindamas atleisti generalinį prokurorą Darių Valį".

"Seimas, du kartus svarstydamas ataskaitą, didele balsų persvara nepritarė generalinio prokuroro Dariaus Valio metinei veiklos ataskaitai. Negana to, prokurorų profesinė sąjunga atliktais tyrimais konstatavo, jog generalinio prokuroro D.Valio vykdyta prokuratūros reforma buvo nesėkminga ir nepasiteisino. Manau, jog galutinį tašką šioje situacijoje padėjo Respublikos Prezidentė, neigiamai įvertindama generalinio prokuroro vykdytą prokuratūros reformą. Dabar generalinio prokuroro vadovavimo stilius jau tampa valstybės masto problema, todėl tikiuosi, jog Prezidentė pasinaudos Lietuvos Respublikos Konstitucijos 118 straipsnyje numatyta teise ir atleis generalinį prokurorą, nes Seime jis pasitikėjimą seniai jau prarado", - pažymėjo Seimo narys P. Gražulis.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė neslepia nepasitenkinimo generalinio prokuroro D. Valio veikla, tačiau į klausimą, ar jis gali likti šiame poste, tiesiogiai neatsako.

"Seimas yra išsakęs savo poziciją, net priėmęs Seimo nutarimą, ir aš, kaip Seimo Pirmininkė, tikrai nematau, kad būtų pasikeitusi situacija. Šiandien išklausiusi profsąjungas matau, kad yra išlikusios tos pačios problemos. Mes tarsimės su Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininku Juliumi Sabatausku. Matome, kad jau pačiame įstatyme reikia daryti kai kuriuos pakeitimus ir tiesiog konkrečiau reglamentuoti patį Prokuratūros įstatymą, kad mažiau būtų interpretacijų", - trečiadienį po susitikimo su prokurorų profesinės sąjungos vadovais žurnalistams sakė Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.

Parlamento vadovė sako, kad siūlys sistemiškai peržiūrėti Prokuratūros įstatymą.