Mūsų sostinėje Vilniuje bus giedra, ramu ir sausa. Oras sušils iki 24–26 laipsnių.

Šeštadienį anticiklonas pamažu silps ir trauksis, užleisdamas vietą iš vakarų atslenkančiam ciklonui. Didesnėje šalies dalyje visą dieną dar išsilaikys gana saulėti ir sausi orai. Trumpai palis tik šiaurės vakariniame šalies pakraštyje, kurį kliudys ciklono genami pirmieji lietaus debesys. Vėjas naktį bus vos juntamas, dieną pūs iš pietvakarių, 5–10 m/s. Temperatūra naktį bus švelni, apie 9–14 laipsnių, pajūryje gali būti dar truputį šilčiau. Dieną didesnėje respublikos teritorijos dalyje oras vėl sušils iki 22–27 laipsnių, tik pajūryje bus kiek vėsiau – apie 20 laipsnių šilumos.

Sekmadienį minėtas ciklonas keliaus per centrinę Baltiją ir į mūsų kraštą atneš orų permainą. Paryčiais pajūrį pasieks šaltasis atmosferos frontas, kuris dieną praslinks beveik per visą šalį. Rytą vakariniame šalies pakraštyje, dieną jau daugelyje vietovių numatomos trumpos vasariškos liūtys, kai kur lydimos perkūnijos. Vėjas daugiausia pūs iš pietų, pietvakarių, naktį silpnas, dieną – vidutinio stiprumo. Perkūnijos metu popietę kai kur tikėtini ir stipresni vėjo gūsiai. Temperatūra naktį dėl didėjančio debesuotumo neturėtų kristi žemiau 10–15 laipsnių, o dieną, atmosferos frontui slenkant, jau pajausime atvėsimą: vyraus 20–23 laipsnių šiluma, arčiau jūros bus dar pora laipsnių vėsiau ir tik pietiniuose, pietrytiniuose rajonuose oras spės sušilti iki 24–25 laipsnių.

Pirmadienį ir naktį, ir dieną daug kur trumpai palis, tačiau jau vyraus nedideli lietūs. Vėjas naktį pūs iš pietų, pietvakarių, vidutinio stiprumo, dieną suksis iš vakarų, taps smarkokas. Debesuota naktis dar prognozuojama vasariškai šilta. Dieną vyraus 17–20 laipsnių šiluma, mažai kur bus šiek tiek šilčiau.

Antradienio naktį turėtų lyti nedaug, o dieną iš šiaurės leisis dar vienas šaltasis atmosferos frontas, todėl trumpi lietūs vėl laistys daugelį šalies vietovių. Vėjas dieną pasisuks iš šiaurės vakarų, šiaurės ir atneš jau rudenišką orą.