A. Orlauskas kandidato anketoje nurodo 1986 metais Kauno technologijos universitete (KTU) baigęs mašinų gamybos technologiją, o 2006 metais VDU Žemės ūkio akademijoje baigęs ekonominę politiką.

Jis nurodė, kad jo įgytas mokslo laipsnis – magistras.

VRK penktadienį iš VDU Žemės ūkio akademijos gavo raštą, kuriame, Delfi žiniomis, teigiama, kad A. Orlausko pateikiama informacija apie išsilavinimą yra klaidinga.

Esą jis iš tiesų nuo 2006 metų studijavo magistrantūros programoje „Žemės ūkio ekonomika“, o ne, kaip nurodo, „Ekonominė politika“.

Akademija 2011 metais A. Orlauską išbraukė iš sąrašų kaip negrįžusį iš akademinių atostogų.

Delfi žiniomis, VRK buvo taip pat pateikta informacija, kad kandidatas 2005-2007 metais studijavo nenuosekliosiose studijose, tačiau jos bakalauro kvalifikacijos esą nesuteikia, tad jis akademijoje neįgijo ir bakalauro diplomo.

„Apsigyniau trečdalį darbo“

KTU įgytas mano išsilavinimas yra prilygintas magistrui. Aš netgi mokiausi trečią pakopą ekonomikos būdamas Kauno miesto savivaldybės tarybos nariu ir turiu pažymėjimą šito, pabaigęs vieną dalį esu. Trečia pakopa yra daktarinė, taip sakant“, – penktadienį Delfi apie tai paklaustas teigė A. Orlauskas.

Žemės ūkio akademijoje jis teigė studijavęs išlyginamosiose ekonomikos studijose.

„Studijavau ekonomikos magistrą, apsigyniau trečdalį darbo, bet nepabaigiau magistro. Magistras yra pas mane KTU. Tai čia kame reikalas?“, – kalbėjo jis.

A. Orlauskas Delfi atsiuntė 2007 metų Lietuvos žemės ūkio universiteto (taip tuomet vadinosi dabartinė Žemės ūkio akademija) Akademinę pažymą, kurioje teigiama, kad jis Ekonomikos ir vadybos fakultete neakivaizdine nenuosekliąja forma baigė keturis dalykus ir išlaikė egzaminus. Ir kad jis išbrauktas iš klausytojų sąrašų baigus nenuosekliąsias studijas.

„Turiu oficialų dokumentą Žemės ūkio akademijos, čia parašyta – A. Orlauskas baigė pirmosios pakopos nenuosekliuoju būdu, tai yra, neakivaizdiniu būdu, studijas, tai yra, bakalauras. Tada buvo priimtas į magistrantūrą, yra magistratūros studijų knygelė, išlaikyti egzaminai, prileistas prie gynimo, yra KTU diplomas, viskas yra pas mane, jūs ką, manot, aš iš kepurės čia imu daiktus?“, – klausė jis.

Taip pat jis atsiuntė studijų knygelę, rodančią, kad 2006 metais jis buvo priimtas magistrantūros studijoms Žemės ūkio ekonomikos studijų programoje, specializacija – „Ekonominė politika“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)