Vakarinė Lietuvos dalis bus arčiau į šiaurę per Baltijos jūrą slenkančio ciklono centro, todėl čia debesų bus daugiau, protarpiais negausiai palis bei bus vėsiausia – 19–21 laipsnis. Kitur Lietuvoje šils iki 22–24, o pačiame šiaurės rytiniame šalies pakraštyje kur ne kur, prieš praeinant frontui, sušils ir iki 25 laipsnių. Stiprokas pietryčių krypties vėjas antroje dienos pusėje keis kryptį ir pūs iš pietų, pietvakarių. Vietomis, daugiausia vakarinėje šalies pusėje, gūsiai pasieks pavojingus 15 m/s.

Trečiadienio rytą ir dieną trumpas lietus daugiausiai tikėtinas vakarinėje šalies pusėje. Pietų, pietvakarių krypties vėjas ir toliau bus stiprokas. Vakarų Lietuvoje kai kur gūsiai sustiprės iki 15–19 m/s. Naktį labiau pragiedrėjus temperatūra kris iki 10–14 ir tik pajūryje laikysis 15–17 laipsnių, o dieną kils iki 19–23, kai kur pietrytiniame šalies pakraštyje iki 24 laipsnių.

Ketvirtadienį taip pat vietomis sulauksime trumpo lietaus. Dieną kai kur gali nugriaudėti viena kita perkūnija. Vėjas ir toliau išliks gūsingas bei nemalonus. Naktį pūs iš pietų, pietvakarių, dieną keis kryptį iš vakarų. Temperatūra naktį pažemės iki 11–16, dieną kils iki 19–24 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)