Antradienio naktį vyraus sausi orai. Paryčiais vairuotojai turės būti atsargūs, nes kai kur matomumą mažins rūkas. Rytas bus vėsokas, daug kur 10-12 laipsnių. Dieną vėl didesnėje šalies dalyje nulis popietiniai trumpi lietūs. Pietvakarių vėjas bus aktyvesnis, pūs 6-11 m/s greičiu. Labiausiai oras šils pietuose: Vilniuje, Kaune ir Alytuje bus apie 23, o štai vakaruose 19-22 laipsniai.

Trečiadienį numatomos orų permainos. Iš šiaurės prie Lietuvos priartės ciklono debesys. Labiausiai jie apims šiaurinius rajonus. Jau naktį ims pliaupti Klaipėdos, Telšių, Tauragės bei Šiaulių apylinkėse, lietus čia tęsis ir dienos metu, be to palis ir aplink Panevėžį bei Uteną.

Bus ne tik drėgna, bet ir vėjuota, daug kur pietvakarių vėjo gūsiai sieks 15-18 m/s. Pietų Lietuvoje orai ne tokie rudeniški, lietus praslinks tik vietomis. Be to, dieną čia bus šilčiausia: Vilniaus ir Kauno apylinkėse apie 23 laipsnius, pietiniame šalies pakraštyje gali šilti ir iki 25 laipsnių. Deja Žemaitijoje taip šilta nebus, lyjant oras šils sunkiai, kai kur tik apie 18 laipsnių.

Ketvirtadienį pirmoje nakties pusėje lietus dar tęsis šiauriniuose bei vakariniuose rajonuose. Vėliau debesys sklaidysis. Ryte daug kur bus 12-14 laipsnių. Diena jau bus ne tokia apniukusi kaip trečiadienį, o ir lietaus klius tik vietomis. Tačiau temperatūra jau nekils taip aukštai: Klaipėdoje ir Šiauliuose bus apie 18, Kaune 19, o sostinėje apie 20 laipsnių.

Penktadienio naktį kai kur bus beveik giedra, tad temperatūra kris sparčiai, rytą prireiks šiltesnių drabužių, daug kur bus tik 7-9 laipsniai, pajūryje apie 12 laipsnių. Penktadienio dieną maloniai pro debesis vis pasirodys saulė orą šildys iki 17-21 laipsnio. Vakarop pietuose debesuotumas ims didėti, vietomis palis.

Šeštadienis bus gana drėgnas pietrytinėje šalies pusėje, tuo metu vakarinių rajonų gyventojai atsikvėps nuo lietaus. Naktį daug kur bus tarp 10 ir 14, o dieną 18-20 laipsnių.

Sekmadienio naktį šiek tiek palis prie jūros, kitur bus sausa. Temperatūra vėl panaši. Dieną per šalį praslinks tik trumpi lietus, o temperatūra ir vėl kils ne taip aukštai kaip savaitės pradžioje: Vilniuje ir Kaune bus apie 19, Klaipėdoje 18 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)