Antradienį anticiklono pietiniu pakraščiu į Lietuvą iš rytų atslinks žemųjų debesų masyvas. Žymesnio lietaus nei naktį, nei dieną nenumatoma. Didžiausią poveikį šie debesys turės oro temperatūrai. Rytiniuose rajonuose dėl tankių debesų naktis bus be šalnų ir palyginti šilta, 6–8 laipsniai šilumos. Vakarinių rajonų šie debesys dar nespės gerai užkloti, tad čia oras atvės iki 3–5 laipsnių šilumos, šilčiau bus tik Kuršių nerijoje. Dirvos paviršiuje čia vietomis susidarys šalnos iki 3 laipsnių šalčio. Dieną vidutinio stiprumo rytų, pietryčių vėjas nugins debesis iki pat jūros, tad visoje šalyje bus niūroka ir nelabai šilta. Vyraus 11–13 laipsnių šiluma ir tik kai kur vakariniuose rajonuose sušils iki 14 ar 15 laipsnių.

Trečiadienį Lietuvos orus lems anticiklono vakarinis pakraštys. Debesų vis dar bus gana daug, tačiau saulei jau dažniau pavyks žvilgtelėti pro susidariusias properšas. Lietaus tikimybė tiek naktį, tiek dieną bus nedidelė. Vėjas pūs iš pietryčių, naktį vidutinio stiprumo, dieną – jau smarkokas. Temperatūra naktį svyruos tarp 5–10 laipsnių šilumos, dieną oras turėtų sušilti iki 11–16 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį didesnių orų permainų dar nenumatoma. Turėtų išlikti gana vėjuota ir debesuota, tačiau lietus mažai tikėtinas. Temperatūra naktį pažemės iki 4–9 laipsnių šilumos, Kuršių nerijoje laikysis apie 10 laipsnių, šalnų nenumatoma. Dieną iš vakarų priartės ciklono slėnys su atmosferos frontu. Dangus apniuks. Pietvakariniuose rajonuose palis. Pūs gana stiprus pietryčių, pietų vėjas, pajūryje gūsiai gali siekti 15 m/s. Aukščiausia temperatūra dieną sieks 11–16 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį atmosferos frontas keliaus per mūsų kraštą, todėl daugelyje vietovių gana sodriai palis. Dieną, frontui tolstant, palis jau tik vietomis, daugiausia negausiai ir trumpai. Vyraus apysmarkis pietinių krypčių vėjas. Temperatūra naktį bus apie 4–9, pajūryje 10–12 laipsnių šilumos, dieną su saulės pagalba oras turėtų sušilti iki 12–16 laipsnių.

Savaitgalio dienomis Lietuva laikysis tarpe galingo anticiklono rytuose ir iš vakarų bandančio priartėti Atlanto ciklono. Dėl didelio slėgio kontrasto bus vėjuota, tačiau pavojingų vėjo gūsių turėtume išvengti. Vyraus gana šviesūs ir sausi orai, trumpai palis tik vietomis. Naktys bus švelnios, šalnų tikimybė maža, o dienos – maloniai šiltos.