Pirmadienio dieną bus debesuota su pragiedruliais. Pūs smarkokas pietų, pietvakarių vėjas, jo gūsiai vakariniuose rajonuose vietomis sieks 15–17 m/s. Daugelyje vietovių palis, tačiau labai nevienodai. Mažiausiai lietaus ir daugiausiai pragiedrulių teks centriniams rajonams ir Suvalkijai, todėl čia bus šilčiausia, apie 7–9 laipsnius. Rytinėje šalies pusėje lis protarpiais ir dosniai, pragiedruliai tikėtini tik dienai baigiantis, bet temperatūra bus švelni – apie 6–8 laipsnius šilumos. Pajūryje ir Žemaitijoje šviesesnė bus pirma dienos pusė, po pietų nuo jūros užslinks lietaus debesys, o vakare kai kur gali pasirodyti ir šlapios snaigės. Oras čia įšils mažiausiai – tik iki 4–6 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį vakariniuose rajonuose bus apniukę ir su krituliais,- lietų keis šlapdriba. Rytinėje šalies pusėje kritulių tikimybė nedidelė, tik žemesnėse ir drėgnesnėse vietose formuosis plikledis. Vėjas pietų, pietvakarių, dar smarkokas, bet pavojingų gūsių jau neturėtų būti. Beveik visoje šalyje temperatūra išliks silpnai teigiama, truputį pašals tik rytiniuose rajonuose.

Antradienio dieną apniukę ir su krituliais orai numatomi visoje šalyje. Bus ir lietaus, ir šlapdribos, ir net sniego, nes į Lietuvą iš šiaurės vakarų skverbsis vis šaltesnis oras. Vyraus vakarų krypties vėjas, 7–12 m/s. Diena bus vėsi,- aukščiausia temperatūra tesieks 2–7 laipsnius šilumos.

Trečiadienio naktį kritulių bus mažiau ir ne visur, didžiausia jų tikimybė šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose. Daugiausia lengvai snyguriuos ar kris šlapdriba. Antroje nakties pusėje daug kur susidarys plikledis. Vėjas vakarinių krypčių, vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį svyruos nuo 3 laipsnių šalčio pietrytiniuose rajonuose iki 2 šilumos prie jūros.

Trečiadienio dienos pirmoji pusė bus gana šviesi, sausesnė, vakaris vėjas nestiprus, tad oras spės įšilti iki 4–8 laipsnių. Tačiau įdienojus orai vėl bjurs: pajūrį pasieks nauja kritulių zona, kuri iki vakaro apims didesnę šalies dalį. Pradžioje prognozuojamas lietus, o vakarėjant ir vėstant vėl pasirodys šlapdriba. Vėjas vakarinių krypčių, 5–10 m/s, pajūryje iki 14 m/s.

Ketvirtadienio naktį mišrūs, daugiausia nedideli krituliai numatomi daugelyje šalies vietų. Temperatūra daug kur išliks silpnai teigiama, tačiau Žemaitijoje ir kai kur šiauriniuose rajonuose truputį pašals, todėl ten susidarys plikledis.

Ketvirtadienio dieną į mūsų kraštą trumpam žada užsukti šiluma. Palis tik vietomis ir trumpai, bus ir saulės, kuri kilstelės dienos temperatūrą iki 6–11 laipsnių šilumos. Vėjas tebepūs iš vakarų, bus vidutinio stiprumo.

Penktadienį orai vėl grasina keistis į nemaloniąją pusę. Vėl turėtų užgriūti ciklonas su krituliais, įsismarkauti žvarbus ir gūsingas šiaurės vakarų vėjas. Naktį prognozuojama 0–5 laipsnių šiluma, o dieną geriausiu atveju tebus 3–8 laipsniai.

Savaitgalį numatomi gana vėsūs, tarpais su krituliais orai, o sekmadienis žada būti dar ir vėjuotas.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)