Antradienio naktį į mūsų kraštą plūstelės šiluma. Temperatūra naktį pažemės iki 12–17 °C, Kuršių nerijoje liks apie 19 °C. Prie jūros rytą vietomis palis. Dieną, keldamas audras ir liūtis, per Lietuvą jau slinks šaltasis atmosferos frontas ir iki vakaro pasieks rytinį šalies pakraštį. Lis ir griaudės daugelyje vietų, rytinėje šalies pusėje galimas škvalas, kruša. Vėjas pietinių krypčių, 5–10 m/s, per škvalą gūsiai sieks 15–20 m/s. Aukščiausia dienos temperatūra 25–30 °C, vakariniuose rajonuose 21–24 °C

Trečiadienį daug kur trumpai palis, vietomis su perkūnija. Dieną vyraus trumpi ir negausūs lietūs. Vėjas naktį pietvakarių, dieną suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, 6–11 m/s, pajūryje gūsiai 15–17 m/s. Naktis bus šilta, apie 14–19 °C, dieną vyraus 21–24 °C, pietrytiniuose rajonuose kai kur šils iki 26 °C.

Ketvirtadienį orai gerės: bus daugiau saulės, sausiau, nurims vėjas. Naktį vietomis formuosis rūkas. Temperatūra giedresnę naktį kris iki 10–15 °C, tik pajūryje liks apie 16–18 °C. Dieną oras šils iki 21–26 °C.

Penktadienį prognozuojami gana saulėti ir ramūs orai, lietaus tikimybė nedidelė. Temperatūra naktį kris iki 11–16 °C, pajūryje laikysis 17–19 °C. Dieną su švelniu pietų vėju atplūs dar daugiau šilumos, temperatūra kils iki 23–28 °C.

Savaitgalį turėtų išsilaikyti ramūs ir labai šilti orai, bet vėl padaugės debesų, o vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose gali ir palyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)