Ketvirtadienį gegužė atsisveikins vos mažesniu karščiu. Atsikvėpti lengviau leis vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas. Dangus bus giedras, tad apie lietų ir kalbos nėra. Vilniaus ir Kauno apylinkėse naktį temperatūra sieks 15, dieną jau tik 25 laipsnius šilumos. Šiauliuose naktį termometrai fiksuos 13, įdienojus 24 laipsnius šilumos. Pajūryje naktį bus apie 16, dieną apie 24 laipsnius šilumos.

Penktadienį birželio pirmąją, karštis bus dar kuklesnis. Suksis nesmarkus pietryčių vėjas, išsilaikys giedras dangus. Vilniuje ir Kaune naktį vyraus 12, dieną 23 laipsnių šiluma. Šiauliuose naktį numatoma 11, įdienojus 22 laipsnių šiluma. Pajūryje naktį temperatūra svyruos apie 15, dienos metu apie 22–24 laipsnius šilumos.

Šeštadienį temperatūra vėl kils aukščiau, tačiau vietomis išaugs debesuotumas, kai kur gali trumpai ir negausiai palyti, ypač pietinėje šalies dalyje. Pūs pietinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune didžioji paros dalis bus giedra. Naktį vyraus 14, dieną 28 laipsnių temperatūra. Vakarėjant galimas debesuotumas, nedidelis lietus ir perkūnija. Šiauliuose vyraus skaidrus dangus. Naktį bus apie 13, dieną apie 27 laipsnius šilumos. Pajūryje bus giedra. Naktį termometrai fiksuos 15, įdienojus 23 laipsnius šilumos.

Sekmadienį bus dar karščiau, temperatūra priartės prie 30 laipsnių. Suksis šiaurės vakarų vėjas, o dangus daug kur bus saulėtas. Tik vos kai kur dangumi plauks debesys. Didesnė tikimybė, jog pietiniuose šalies rajonuose kai kur trumpai lynos. Vilniuje ir Kaune naktis giedra, bus apie 15–16 laipsnių šilumos. Po pietų gali pasirodyti vienas kitas debesis, oras įkais iki 29 laipsnių. Šiauliuose be žymesnio debesuotumo. Naktį vyraus 13, dieną 28 laipsnių temperatūra. Pajūryje taip pat numatomas skaidrus dangus. Naktį bus apie 15, dieną apie 24 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienį svilins 30 laipsnių ir didesnis karštis. Nuo antradienio ši karščio banga, tikėtina, jog atslūgs, dangumi vis dažniau plauks debesys, įsismarkaus vėsokas šiaurės vėjas.