Šalies sostinėje popietinėmis valandomis taip pat tikėtinas trumpas lietus, galima ir perkūnija. Aukščiausia temperatūra sieks 27–29 laipsnius.

Antradienį per Lietuvą slinks šaltasis atmosferos frontas, kuris išgins karštį iš mūsų krašto.

Naktį palis daugiausia vakariniuose ir centriniuose rajonuose, rytinę šalies pusę lietaus debesys pasieks paryčiais. Vietomis griaudės perkūnija. Vėjas, nakties pradžioje pūtęs iš pietų, pasisuks iš vakarų, bet išliks vidutinio stiprumo, tik pajūryje gūsiai gali siekti 15 m/s. Debesuotą naktį temperatūra bus švelni, apie 13–18 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną intensyvesni, įkyresni lietūs numatomi rytiniuose šalies rajonuose. Kitur taip pat palis, bet daugiausia trumpai ir nesmarkiai. Gali lyti ir keletą kartų per dieną, o popietę – ir su perkūnija. Įsismarkaus vakaris vėjas, vietomis gūsiai sieks 15–17 m/s. Šiluma jau bus gerokai menkesnė: nuo 18 laipsnių pajūryje bei šiaurės vakariniuose rajonuose iki 21–23 laipsnių pietiniame šalies pakraštyje.

Savaitės viduryje mūsų orus lems aktyvus ciklonas, besisukantis virš Suomijos ir šiaurinės Baltijos.
Trečiadienio naktį vakariniuose, dieną daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs. Dieną lis sodriai, vietomis dundės perkūnija. Vėjas bus vakarinių krypčių, naktį 7–12 m/s, dieną, skverbiantis šaltesniam orui, sustiprės iki 9–14 m/s, vietomis gūsiai sieks 15–19 m/s. Tiek naktį, tiek dieną bus vėsu: temperatūra naktį kris iki 9–14, dieną nekils aukščiau 16–21 laipsnio šilumos.

Panašūs orai išsilaikys ir ketvirtadienį. Naktį palis vietomis ir negausiai, o dieną trumpi lietūs laistys visą šalį. Daugiau vandens teks šiauriniams rajonams. Popietinėmis valandomis kai kur vėl nugriaudės perkūnija. Smarkokas vėjas daugiausia pūs iš vakarų, kai kur gūsiai sieks 15–18 m/s. Temperatūra naktį pažemės iki 8–13 laipsnių, Kuršių nerijoje išliks porą laipsnių šilčiau. Dieną oras tesušils iki 15–20 laipsnių.

Penktadienį, ciklonui tolstant, lietaus mažės, pietiniuose rajonuose gali ir visai nelyti. Dar laikysis smarkokas vėjas, bet jis pakryps iš pietvakarių, pietų ir pradės nešti šiltesnį orą. Naktis dar numatoma vėsi, tradiciškai švelnesnė tik pajūryje, bet dieną oras jau turėtų sušilti iki 17–22 laipsnių.
Savaitgalį prognozuojami jau šiltesni ir ramesni orai. Šeštadienį dar žada palyti, o sekmadienis, tikėkimės, jau bus sausesnis.