Oras sparčiai šils ir įdienojus vyraus 28-33 laipsnių karštis. Šilčiausia bus pietinėje Lietuvos dalyje. Šią dieną vangiai gaivins vidutinio stiprumo pietryčių, pietų krypties vėjas.

Trečiadienio naktį dangus giedrės, kritulių nebus, bet oras vės nenoriai ir bus tvanku. Daugelyje vietovių laikysis apie 20 laipsnių šiluma. Dieną temperatūra daug kur kils iki 30-33 laipsnių, o ties Druskininkais, Varėna ir Alytaus apylinkėmis oras kais iki 35 laipsnių karščio. Popietę vietomis, daugiausia šiaurės rytiniuose rajonuose galimas trumpas lietus su perkūnija. Rytų krypties vėjas karščio pojūtį malšins silpnai, naktį jis bus vos juntamas, o dieną sustiprės iki vidutinio stiprumo.

Ketvirtadienį situacija keisis mažai. Oro temperatūra tiek naktį, tiek dieną bus panaši į trečiadienio, tik naktis numatomas dar laipsniu kitu šiltesnė. Tačiau dieną dangumi jau plauks storesni kamuoliniai debesys. Trumpo lietaus su perkūnija sulauks jau daugelis šalies vietovių. Per perkūniją kai kur vėjo gūsiai sustiprės iki 15-18 m/s.