Šiandien šalyje kai kur dangumi praplauks debesys, nelis. Pūs silpnas, rytinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune dieną oras įkais iki 27–28 laipsnių. Šiauliuose bus apie 26–27, prie jūros apie 25 laipsnius karščio.

Antradienį be didesnių pokyčių: daug kur saulė svilins ir toliau, vietomis dangumi plauks debesys, tačiau kritulių nesulauksime. Dvelks pietinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune vyraus permainingas debesuotumas. Naktį bus apie 17, dieną apie 28–29 laipsnius karščio. Šiauliuose naktis giedra, vyraus 15 laipsnių šiluma. Dienos metu oras įkais iki 27 laipsnių.Vakarėjant gali išaugti debesuotumas. Pajūryje bus giedra. Naktį temperatūra sieks 17, dieną 25 laipsnius šilumos.

Trečiadienį rytinę šalies dalį dažniau niaukstys debesys, orai ir toliau bus karšti ir sausi. Suksis šiaurinių krypčių vėjas. Vilniuje galimas nepastovus debesuotumas. Naktį vyraus 17, dieną 28 laipsniai karščio. Kaune bus giedra. Naktį termometrai rodys 16, dieną 29 laipsnius karščio. Šiauliuose numatomas skaidrus dangus. Naktį temperatūra sieks 16, įdienojus 28 laipsnius. Pajūris taip pat mėgausis vasariškais orais. Naktį bus apie 17, dieną apie 26 laipsnius karščio.

Paskutinę gegužės dieną, ketvirtadienį, tikėtina, jog karštis keletu laipsnių atslūgs. Pūs vidutinio stiprumo, gaivus šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune bus giedra. Naktį vyraus 15, dieną 25 laipsnių šiluma. Šiauliuose debesuotumas bus menkas. Naktį temperatūra sieks 13, dieną 23 laipsnius šilumos. Pajūryje naktį bus apie 15, dieną apie 23 laipsnius šilumos. Vyraus skaidrus dangus.

Penktadienis ir toliau daug kur bus saulėtas, tačiau jau gaivesnis. Pūs gūsingas šiaurės rytų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune naktį temperatūra svyruos apie 12, dieną jau tik apie 19 laipsnių šilumos.

Šiauliuose naktį bus apie 10, įdienojus apie 17 laipsnių. Pajūryje naktį termometrai rodys 11, dieną 18 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , savaitgalį šiluma truputį padidės, tikėtina, jog vietomis nuvilnis lietus.