Iki vidurdienio lietus apims daugiausia pietinę šalies dalį, o antroje dienos pusėje jau pasieks ir Lietuvos šiaurę. Kadangi šis ciklonas lėtai judės šiaurės kryptimi, lietus tęsis ilgai. Gausiausiai lis pietrytinėje šalies pusėje. Tokią lietingą dieną galima tikėtis tik 16–20 laipsnių šilumos. Rudenišką nuotaiką kels ne tik lietus, bet ir gana stiprus šiaurės rytų vėjas.

Šeštadienio naktį gausesnis lietus apims šiaurės vakarinę šalies pusę, pietrytinėje dalyje lynos jau silpniau su pertraukomis. Vėjas aptils ir keis kryptį, sukdamasis prieš laikrodžio rodyklę. Temperatūra nuo praėjusios dienos pažemės vos 3–4 laipsniais ir daug kur svyruos apie 14–16 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną ciklonas toliau lėtai judės šiaurės kryptimi, pamažu palikdamas mūsų šalį, tačiau jo debesys vis dar klos dangų, protarpiais laistydami lietų. Temperatūra svyruos apie 18–23 laipsnius šilumos. Popiete žvaliau ims pūsti pietvakarių vėjas. Vakarėjant pietiniame šalies pakraštyje debesys pamažu pradės sklaidytis.

Sekmadienio naktį dangus pragiedrės visoje šalyje. Bus ramu. Temperatūra nukris jau žemiau iki 10–13, pajūryje bus apie 15 laipsnių. Dieną saulė ir iš pietų plūstanti šiluma vėl grąžins brandžios vasaros šilumą. Temperatūra kils nuo 23 iki 28 laipsnių. Tačiau popiete į vakarinius rajonus vėl pasibels lietus, vietomis sudundės perkūnija. Šiltąjį pietryčių vėją keis gaivesnis pietvakarių.

Kitos savaitės pradžioje bus vidutiniškai šilta, tarpais nulis trumpas lietus.