Krituliai bus menki ir įvairūs nuo lietaus iki sniego. Vėjas aprims gausiausia pūs iš pietvakarių, pietų. Temperatūra įdienojus nenutols nuo 0 laipsnių, Vilniaus ir Alytaus apskrityse termometrai rodys 0-2 laipsnius šalčio, pajūryje oras šils iki 3-5 laipsnių šilumos. Temperatūrai svyruojant apie nulį reikėtų saugotis plikledžio.

Penktadienį Lietuva pateks į Atlanto ciklono poveikį. Naktį sniegas klos naujus baltus patalus vakariniuose ir pietiniuose rajonuose. Dieną pasnigs jau visoje šalyje, pajūryje ir kai kur Žemaitijoje sniegą paįvairins šlapdriba. Tiek naktį, tiek dieną bus slidu, dieną kai kur formuosis dar ir lijundra. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietryčių vėjas. Naktį atšals iki 1-6 laipsnių šalčio, dieną temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, o prie jūros tikėtina, kad sušils iki 5 laipsnių.

Šeštadienį kritulių nemažės, tik deja, sniegą ir šlapdribą keis lietus. Rytų Lietuvoje iki vidurdienio išliks lijundros ir plikledžio pavojus. Pietryčių vėjas pasisuks iš pietų, pietvakarių ir sustiprės iki apysmarkio.

Plūstant šilumai temperatūra naktį nekris, o netgi kils aukštyn - rytą ir dieną sulauksime 1-6 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)