Po šalies Prezidento pareiškimo, kurį perdavė prezidento patarėjas, Seimo opozicija nemato galimybių J. Narkevičiui toliau likti poste.

„Nesibaigiantys ministro viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktai, pradedant dukters apgyvendinimu Seimo viešbutyje ir baigiant lėšų skyrimo savo gyvenamosios aplinkos ir apygardos, kurioje yra išrinktas, gatvių asfaltavimu, nesugebėjimas tinkamai atstovauti Lietuvai užsienyje daro gėdą mūsų valstybei bei prasilenkia su bet kokiu padorumu ir etikos principais“, - teigia J. Sabatauskas.

Seimo opozicinės frakcijos yra parengusios interpeliacijos klausimus susisiekimo ministrui. Šie klausimai susiję su viešų ir privačių J. Narkevičiaus interesų galimu supainiojimu.

Laukiama susisiekimo ministro paaiškinimų dėl jo galimai netikslingų komandiruočių į Abu Dabį, sukeltos krizinės situacijos „Lietuvos pašte“, galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi skirstant valstybės lėšas gatvių asfaltavimo darbams Trakų rajone, kur gyvena jis pats ir yra išrinktas Seimo nariu, bei Vilniaus rajone, šalia premjero namų.

„Šis vis didesnį visuomenės pasipiktinimą keliantis cirkas turi kuo greičiau baigtis. Lengviausias būdas tai padaryti – ministrui pasitraukti pačiam. Jei ministras to nepadarys, Seime bus rengiama interpeliacija“, - sako J. Sabatauskas.