„Mūsų frakcija kreipiasi į visus Seimo narius, ypač į Seimo vadovybę – mes prašome užtikrinti saugų bei produktyvų Seimo narių darbą ir gyvus Seimo posėdžius, nes valdantieji siūlo svarbius projektus, kurie, mūsų manymu, turi būti išdiskutuoti, o ne „prastumti buldozeriu“ arba paskendę techninių nesklandumų chaose, nuolat stringančiuose nuotoliniuose Seimo posėdžiuose“, – sakė didžiausios opozicinės „valstiečių“ frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

Darbo partijos frakcijos narys Andrius Mazuronis siūlė jau ketvirtadienį popiet susirinkti visiems į plenarinių posėdžių salę.

Mat nuo ryto plenarinis Seimo posėdis strigo dėl techninių nesklandumų. Dėl to padaryta pusvalandžio pertrauka.

Trukdžiais skundėsi ne tik opozicijos, bet ir valdančiųjų atstovai. Ne vienas tvirtino, kad jo balsas nefiksuotas, nors jis balsavo.

Konservatorius Kęstutis Masiulis teigė, kad antradienį dirbdamas iš kabineto Seimo rūmuose gal dešimt kartų kvietė IT specialistus, nes nepavyko nei registruotis, nei balsuoti.

„Registravimosi metu man užlūžo ne kompiuteris, o telefonas, pradėjo persikrauti ir negalėjau prisijungti prie mobilaus parašo“, – sakė jis.

Nuotoliniai posėdžiai rengiami Seimo valdybos sprendimu. Ji jau yra nutarusi, kad ir antradienio, kovo 23 dienos, plenarinis posėdis vyks nuotoliniu būdu.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį sakė, kad jeigu bus poreikis, valdyba pakeis sprendimą.

Pagal Seimo statutą, nuotoliniai parlamento posėdžiai rengiami, kai įvedama nepaprastoji padėtis, paskelbiama ekstremalioji situacija ar karantinas ir gali kilti grėsmė Seimo darbui, nes dėl objektyvių aplinkybių gali kilti pavojus Seimo narių sveikatai, gyvybei.