Kai kam iš konservatorių kovo 3-iąją per rinkimus balsuojant vykusiame reitingavime pavyko kilstelti į aukštesnes pozicijas, tačiau to nepakako būti išrinktiems tęsti darbus Savivaldybėje naują ketverių kadenciją.

2015-aisiais į Tarybą kauniečiai buvo išsirinkę 13 TS-LKD partijos atstovų, tuo metu po šiemetinių naujų savivaldos rinkimų jų dabar bus tik 8.

Iš Tarybos senbuvių galima paminėti ne vieną kadenciją išrenkamą Kauno valstybinio choro įkūrėją, meno vadovą bei dirigentą prof. Petrą Bingelį, beje, nepriklausantį partijai, su kuria jau ne kartą ėjo į rinkimus. Tačiau kitam nepartiniam Kauno miesto savivaldybės tarybos nariui - Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentui, Kauno krašto pramonininkų asociacijos vadovui Jonui Guzavičiui šįsyk patekti į Tarybą nepasisekė, nors rinkėjai balsuodami jį iš 26 sąrašo vietos perkėlė į 16-ąją.

Už išrinkto partijos aštuonetuko ribos pirmoji liko ligšiolinė miesto Tarybos narė Jurgita Kupčinskienė. Bet jos vyro Andriaus tėvą, buvusį Kauno savivaldybės tarybos, vėliau - Seimo narį, Rytą Kupčinską kauniečiai iš naujo išrinko dalyvauti aktyvioje miesto politikoje.

Ne pirmą kadenciją Taryboje darbus tęs ir konservatorė Edita Gudišauskienė - buvusi Savivaldybės administracijos vadovė, dabar - Kauno krašto pramonininkų asociacijos vykdomoji direktorė bei kol kas - TS-LKD frakcijos seniūnė.

Sekmadienį per šalies savivaldybėse vykusius rinkimus kauniečiai nusprendė Tarybos nario mandatus iš naujo patikėti ir versle besidarbuojantiems Vygantui Gudėnui (irgi anksčiau vadovavęs Kauno miesto savivaldybės administracijai) bei Jonui Koryznai, savivaldos politiku išrenkamam ne kiekvieną iš eilės kadenciją.

Iš miesto politikos naujokų pirmiausia derėtų paminėti Kauno technologijos universiteto docentę dr. Jurgitą Šiugždinienę, kuri varžėsi ir dėl mero posto su kitais 6 pretendentais jį užimti. Žymia persvara tiesioginius mero rinkimus laimėjus dabartiniam Kauno miesto merui Visvaldui Matijošaičiui (80 proc. rinkėjų balsų), J. Šiugždinienė mero rinkimuose liko antra (daugiau nei 12 proc.).

Rinkėjų valia, kaip skelbia išankstiniai Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys, vietas Kauno miesto savivaldybės taryboje su kitais konservatoriais užsitikrino dar du politikos naujokai. Tai - Lietuvos sporto universiteto mokslinių tyrimų plėtros vadovas Vitas Lendraitis, KTU baigęs mechanikos ir inžinerijos bei miestų ir rajonų vystymosi studijas, bei Paulius Lukševičius, KTU įgijęs vadybos magistro ir Vytauto Didžiojo universitete - teologijos bakalauro diplomus, viešosios įstaigos „Politinės iniciatyvos centras“ vadovas.

ELTA primena, kad besibaigiančią kadenciją Kauno miesto taryboje TS-LKD atstovai sudarė antrą pagal didumą frakciją. Ji veikė opozicijoje, teikdama daugybę su kauniečių problemų sprendimu susijusių pasiūlymų, tačiau nesulaukdavo valdančiųjų pritarimo. Kokį kelią atstovauti saviems rinkėjams konservatoriai rinksis šį kartą, atsakymo viešai dar neskelbia.

Pirmasis naujai išrinktos Kauno miesto tarybos posėdis turėtų įvykti balandžio mėnesį.