„Aš manau, kad buvo geras pirmasis Dialogo grupės pokalbis. Šiek tiek apsibrėžėme tuos klausimus, kurie yra svarbiausi, buvo kalbėta ir apie opozicijos matymą dėl socialinių, ekonominių iššūkių, ir toliau tęsime tokias derybas ir pokalbius. Manau, kad opozicijai tikrai signalizavome gerą valią dėl sprendimų paieškų ir sutarėme, kad artimiausiomis dienomis tęsime pokalbius ir konsultacijas“, – po antradienį vykusio Dialogo grupės, sudarytos iš opozicijos ir valdančiųjų atstovų, sutikimo žurnalistams teigė Seimo pirmininkė.

Vis dėlto, anot V. Čmilytės-Nielsen, jei opozicija ketvirtadienį vis dar ketina posėdžiauti atskirai nuo valdančiųjų, esmingai keisti suplanuotos Seimo darbotvarkės ji teigia nematanti priežasties.

„Aš manyčiau, kad kol kas būtų protinga likti prie tos darbotvarkės, kurią esame susiplanavę. Dabar nesiimsiu pasakyti, ar priėmimai yra suplanuoti, ar ne, bet jos esmingai keisti nematau priežasties.

Bet kokiu atveju priėmimų artimiausiomis savaitėmis tikrai bus, tai tikiuosi, kad ir opozicija juose sudalyvaus“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Be to, paklausta, ar valdantieji ketina įgyvendinti visus keliamus opozicijos reikalavimus, V. Čmilytė-Nielsen atkreipė dėmesį, kad viso pareiškime minimo paketo kaina, Finansų ministerijos paskaičiavimais, yra apie 1 mlrd. 200 mln. eurų. Todėl, pažymėjo ji, atverti biudžetą visam spektrui būtų sudėtinga.

„Matyt, šiandien atverti biudžetą visam spektrui siūlomų sprendimų būtų sudėtinga, tačiau tai nereiškia, kad darbo grupės sukūrimas dėl socialinių, ekonominių iššūkių ar tam tikrų projektų pateikimas yra neįmanomi. Aš manau, kad visiškai įmanoma ir apie tai, matyt, kalbėsime artimiausiu metu“, – komentavo Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad antradienį Seimo pirmininkės kabinete susirinko Dialogo grupė, sudaryta iš opozicijos ir valdančiųjų atstovų frakcijos. Vis tik po susitikimo opozicija pranešė nutarusi ir toliau posėdžiauti atskirai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)