LVŽS atstovė Agnė Širinskienė Delfi antradienį teigė, kad opozicija surinko parašus, kad Pavilionio klausimas būtų įtrauktas į antradienio plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Pasirašė parlamentarai iš Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų, Darbo partijų ir Regionų frakcijų.

Opozicijos atstovai pareiškia nepasitikėjimą Ž. Pavilioniu. Prie nutarimo prisegtame tekste teigiama, jog „Ž. Pavilionis savo, kaip komiteto pirmininko, neatsakingu elgesiu sistemingai kenkia Seimo vykdomai parlamentinei diplomatijai“.

Dokumente minimas šių metų vasario 19–22 dienomis vykusi jo komandiruotė Sakartvele, kur jis turėjo tikslą sutaikyti poziciją ir opoziciją, bet Ž. Pavilionis „ne tik sužlugdė tarpininkavimo misiją“, bet ir „savo nediplomatiniais pareiškimais sukėlė tarptautinį skandalą“.

Pareiškime dėl nepasitikėjimo taip pat primenamas ir birželio 8 dieną Rusijos provakatorių paviešintas vaizdo įrašas. Jame Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis „deramai neįsitikinęs su kokiais asmenimis bendrauja, šiems asmenims atskleidžia Lietuvos diplomatijos veikimo principus, pateikia užsienio politikų pavardes, komentuoja Lietuvos diplomatijos strateginius tikslus“.

Pabrėžiama, jog buvo menkinamas ir šalies vadovo, prezidento Gitano Nausėdos vaidmuo užsienio politikoje.

„Toks elgesys ne tik kad paskui buvo išnaudotas mums nedraugiškų valstybių propagandos, bet ir daro užsienio reikalų komiteto pirmininką pažeidžiamu“, – teigė iniciatoriai.

Nepamirštas pareiškime dėl nepasitikėjimo ir birželio 8–12 dienos komandiruotės metu Berlyne įvykusios Ž. Pavilionio vestuvės.

„(...) nepavyko išvengti asmeninių interesų tenkinimo komandiruotės metu regimybės, kas sukėlė neigiamą atgarsį visuomenėje ir lėmė abejones Seimo darbo skaidrumu bei parlamentinei diplomatijai reikšmingų komandiruočių tikraisiais tikslais“, – aiškino parlamentarai.

Dėl visų anksčiau išvardintų aplinkybių dokumentą pasirašę Seimo nariai teigia esantys įsitikinę, kad „Ž. Pavilionio darbas užsienio reikalų komiteto pirmininko pareigose nekelia pasitikėjimo ir iš esmės, įvertinus, kaip jis diskreditavo šias pareigas, yra neįmanomas“, – tokią išvadą darė Seimo opozicija.

Dėl šių priežasčių prašoma „atleisti Ž. Pavilionį iš užsienio reikalų komiteto pirmininko pareigų dėl nepasitikėjimo“.

Šį tekstą pasirašė Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai, opozicijos lyderis Saulius Skvernelis, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) ir Darbo partijos nariai, Seimo Regionų frakcijos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (409)