Argumentuodama, kad turi nemažai klausimų I. Šimonytės Vyriausybės nariams, opozicija siūlė programos tvirtinimą nukelti apskritai į kitos savaitės antradienį.

„Darbo partijos frakcija mano, kad tai yra per trumpas laikas, ir siūlo nukelti į antradienio darbotvarkę“, – Seime teigė Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna.

Jam pritarė ir „valstiečių“ frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

„Esame tikrai nusiteikę antradienį tvirtinti programą“, – tikino LVŽS frakcijos seniūnė. Jai antrino ir kitas „valstietis“ – Seimo vicepirmininko postą pastarąją savaitę gavęs Jonas Jarutis.

„Suprantamas valdančiosios daugumos noras kuo greičiau tai padaryti, bet kai Seimo statute numatyta 10 dienų... Per 3 dienas tą įveikti galima, tačiau... Kai šiandien išgirdome būsimų ministrų atsakymus, matome, kad patiems ministrams reikėtų labiau susipažinti su savo programa. Atsakymai tikrai nepatenkino“, – teigė „valstietis“. Kaip ir kiti opozicijos nariai jis pabrėžė pritariantis, kad Vyriausybės programos tvirtinimas vyktų kitos savaitės antradienį.

Skeptiškai valdančiųjų siekį kuo greičiau patvirtinti Vyriausybės programą įvertinto ir socialdemokratas Algirdas Sysas.

„Vyriausybės programą galima svarstyti 10 dienų. Mes siūlome 10 dienų nesvarstyti, bet jūs norite per 2 dienas. Dar tokių rekordų nebuvo. Gerbiamas Jurgi (Razma – ELTA), išgirskite ir realiai žiūrėkite į mūsų galimybes, nes mes tokią teisę turime“, – teigė jis.

Galiausiai valdančiųjų poziciją paaiškino konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis. Politikas tvirtino, kad siekis Vyriausybės programos svarstymą perkelti į kitą savaitę yra pavojingas.

„Klausimams šiandien buvo numatyta, rodos, pusantros valandos. Tikrai kartu su Seimo pirmininke sutarėme, kad atsakysime į tiek klausimų, į kiek reikės. Apmaudu, kad opozicija nerado galimybės ateiti ir pabūti, įsiklausyti į tuos atsakymus, kuriuos mėginome pateikti. Mes esame pasiruošę skirti laiko kiek įmanoma, kad opozicija turėtų galimybę užduoti klausimus. Ar tai būtų rytoj, ar tai būtų ketvirtadienį. (...) Penktadienį iš ryto galima dar sykį skirti opozicijai laiko, kad ateitų ministrai pakalbėti. Bet, mielieji, jei mes dar vieną savaitgalį nesudarysime Vyriausybės, kuri pradėtų dirbti, atrodysime nejuokingai, atrodysime pavojingai“, – į Seimo narius kreipėsi G. Landsbergis.

Galiausiai Seimo nariams balsavus nuspręsta, kad Vyriausybės programa į Seimą sugrįš penktadienį.