„Aš nematau problemų visiškai jokių. Esame visiškai atviri ir mūsų tai tikrai negąsdina“, – BNS sakė opozicijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Jai antrino didžiausią opozicinę frakciją turinčių konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

„Mūsų plane, kuris pasiekė spaudą praėjusią savaitę, buvo užsiminta, kad Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai svarstytų rinkimų ankstinimą į pavasarį“, – BNS teigė politikas.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį paskelbė, kad naujajam prezidentui ir opozicijai siūlys taisyti Konstituciją ir taip pakeisti Seimo rinkimų datą.

Iniciatyva argumentuojama tuo, kad po rinkimų pradėjusi dirbti nauja Vyriausybė iš karto galėtų rengti savo kitų metų biudžetą.

R. Karbauskis neatmetė, kad tokiu atveju kitų metų pavasarį būtų galima surengti pirmalaikius parlamento rinkimus.

Dabar Konstitucijoje numatyta, kad eiliniai Seimo rinkimai rengiami Seimo narių įgaliojimų pabaigos metais spalio antrą sekmadienį.

Dėl Konstitucijos pataisų priėmimo Seime balsuojama du kartus, tarp balsavimų padarant ne mažiau kaip trijų mėnesių pertrauką. Nuostatos laikomos priimtomis, jeigu už jas balsuoja ne mažiau kaip du trečdaliai arba ne mažiau kaip 94 parlamentarai.