Socialdemokratas Algirdas Sysas teigia, kad J. Bernatonis nėra tinkamas kandidatas darbui KT.

„Labai keistai vertinu. Jis toks intrigų meistras. Jeigu norime sugriauti valstybę iki galo, tik Bernatonio ir trūksta Konstituciniame Teisme“, – Eltai sakė A. Sysas.

Paklaustas, kieno kandidatūrą teiks Socialdemokratų frakcija, A. Sysas teigė, kad kol kas tai nėra nuspręsta. Jis abejojo, kad opozicijos siūlomas kandidatas būtų palaikomas valdančiųjų.

„Nenusprendėme, tai nenorėčiau atskleisti. Mes turime labai gerą savo frakcijos narį Julių Sabatauską, kuris (Teisės ir teisėtvarkos – ELTA) komiteto pirmininkas ne vienerius metus buvo, ir turbūt teisininkų bendruomenėje jis visai normaliai vertinamas, bet mes suprantame, kokia situacija yra Seime. Vargu ar žmogus, kuris kritikuoja šiandien daugumą, gali tikėtis balsų, balsuojant už išrinkimą į KT teisėjus. Galbūt ponas Pranckietis ir galėtų pasiūlyti J. Sabatauską. Deja, „valstiečiai“ jam šito nedovanotų“, – svarstė A. Sysas, pakartojęs, kad konkretaus kandidato LSDP frakcija dar vis dėlto neišrinko.

Tuo tarpu parlamentarė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad KT neturėtų būti politizuotas ir kandidatai į jo teisėjus, tvirtina politikė, turi būti kompetentingi bei turintys ilgą teisinio darbo patirtį.

„Nėra gerai, kai KT būtų politizuotas. Matyt, bet kokio politiko kandidatūrą reikėtų vertinti kritiškai. Lietuvoje yra puikių teisininkų, nuostabių teisininkų ir advokatų kontorose, ir dirbančių visuomeninį darbą, kurie turi daugiau nei dešimties metų patirtį ir jie galėtų puikiai dirbti KT“, – Eltai sakė A. Armonaitė.

Ji pridūrė, kad Seimui reikėtų paieškoti kitų kandidatų.

„Tikiuosi, kad Seimo pirmininkas ir mes visi paieškosime tų žmonių geriau“, – pabrėžė Seimo narė.

ELTA primena, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketvirtadienį patvirtino, jog J. Bernatonio kandidatūros į KT teisėjus teikimą iš Socialdemokratų darbo partijos yra gavęs. Vis dėlto jis pažymėjo, jog teikti šios kandidatūros neskubės ir lauks kitų frakcijų kandidatų pasiūlymų.

„Jis formaliuosius reikalavimus atitinka, o kaip jis atitinka neformaliuosius, reputacinius, tai čia jau kiti dalykai. Pirmiausia sulauksiu daugiau pasiūlymų, visų seniūnų prašiau, kad teiktų“, – kalbėjo Seimo pirmininkas. Jis paaiškino, kad turės pasirašyti potvarkį, kuris bus teikiamas Seime kovo mėnesį.