Vienas tituluočiausių Lietuvos sportininkų policijoje neištarnavo 20 metų (tada pareigūnai gali išeiti į pensiją). A. Zadneprovskio stažas – 16 metų ir 11 mėnesių. Tačiau pensiją, tiesa, mažesnę, jis gaus, nes tarnybą baigė dėl sveikatos būklės (dėl senos kelio traumos). CMEK sprendimą dėl A. Zadneprovskio priėmė remdamasi jo pristatyta sporto medikų pažyma. Nuo 2005-ųjų traumuota koja buvo keletą kartų operuota.

Du kartus ant olimpinio pjedestalo lipęs penkiakovininkas neseniai viešai prakalbo apie ketinimus baigti sportininko karjerą ir pasukti į politiką. A. Zadneprovskis ketina dalyvauti vasarį vyksiančiuose savivaldybių rinkimuose. Vilniaus savivaldybės tarybos rinkimuose jis žada dalyvauti kaip nepriklausomas kandidatas. Dėl šių planų jam irgi reikėjo baigti tarnybą policijoje, nes statutiniai pareigūnai negali dalyvauti politikoje.

„Veikla policijoje man niekada nebuvo tokia svarbi kaip sportas, ir didelių perspektyvų šioje srityje nemačiau“, – DELFI aiškino A. Zadneprovskis.

Pensiją penkiakovininkas greičiausiai gaus tik laikinai – pasitraukus iš aktyvaus sporto, jam priklausys 2400 Lt dydžio nusipelniusio sportininko renta. A. Zadneprovskis turės pasirinkti vieną iš išmokų.

„Pareigūno karjeros aktyviai nesiekiau, todėl mano pensija bus ženkliai mažesnė – gal tūkstantis litų“, – teigė A. Zadneprovskis.

Tiesa, vilnietis sprendimo dėl tolesnės savo sportinės karjeros dar nepriėmė, nors konsultacijos su medikais A. Zadneprovskio nenudžiugino. Norint grįžti į didįjį sportą, jam būtina kelio operacija, po kurios reabilitacija užtruktų maždaug metus. Net ir neatidėliojant atsigulus ant operacinio stalo, penkiakovininkui tektų praleisti visą 2011 metų sezoną, kurio metu konkurentai kaups atrankos į Londono olimpines žaidynes reitingo taškus.

„Galimybės patekti į žaidynes man liktų tik minimalios. Be to, Lietuva turi du kitus stiprius penkiakovininkus: Edviną Krungolcą ir Justiną Kinderį. Vis dėlto sportinė karjera nėra vien olimpinės žaidynės. Minčių apie sportą dar visiškai nelaidoju“, – kalbėjo A. Zadneprovskis, kuris teigė šiuo metu visas jėgas skiriantis artėjantiems savivaldos rinkimams.