Tokį sprendimą siūloma priimti Seimui, vadovaujantis Konstitucijos 75 straipsniu, Seimo statutu ir atsižvelgiant į Seimo valdybos šių metų kovo 26 d. sprendimą.

A. Jakubausko likimas turėtų paaiškėti dar iki šv. Velykų, nes šio klausimo pateikimas, svarstymas ir priėmimas įtrauktas į šios savaitės ketvirtadienio, tai yra balandžio 1 d., Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę. Dėl šio personalinio klausimo Seime planuojamas slaptas balsavimas.

Kovo 26 d. Seimo valdyba apsisprendė teikti Seimui siūlymą iš pareigų atleisti Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro direktorių A. Jakubauską, primena ELTA.

Centre susiklosčiusią konfliktinę situaciją tyrė Seimo valdybos sudaryta darbo grupė, kuriai vadovavo Seimo vicepirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Centro darbuotojai sausio pabaigoje kreipėsi į Seimo pirmininkę, susirūpinę dėl LGGRTC vadovybės veiksmų. Jie pareiškė susirūpinimą, esą centre vyrauja įtemptas emocinis klimatas ir kad dėl vadovybės spaudimo tenka palikti darbą patyrusiems istorikams.

A. Jakubauskas centro direktoriumi paskirtas 2020 m. birželio pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)