Klaipėdos miesto savivaldybė birželį gavo Odesos miesto tarybos kreipimąsi dėl Odesos miesto turizmo simbolio paminklo „Inkaras-širdis“ perkėlimo į miestą partnerį Klaipėdą. Šis paminklas Klaipėdos miestui būtų perduodamas kaip dovana.

„Panašu, kad mūsų dovana taps iškilia jūsų promenados, kuri bus pavadinta Odesos vardu, puošmena“, – rašoma kreipimesi.

Odesos miesto taryba rašte paprašė Klaipėdos miesto mero pasirašyto raštiško sutikimo dėl pasirengimo priimti paminklą „Inkaras-širdis“.

Šią savaitę Odesos miesto mero pavaduotojai Sergejus Tetiuchinas ir Dmitrijus Žemanas Klaipėdoje susitiko su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku ir oficialiai perdavė Odesos simbolį.

Dėl paminklo perėmimo savivaldybės žinion jau parengtas sprendimo projektas, jį turėtų tvirtinti Klaipėdos miesto taryba.

Birželio pabaigoje posėdžiavusi Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija pasiūlė pritarti paminklo „Inkaras-širdis“ perėmimui.

Klaipėdos savivaldybės kultūros skyriaus specialistė Kristina Skiotytė-Radienė informavo komisijos narius, kad tokie skulptūriniai objektai „Inkaras –Širdis“ eksponuojami Odesoje, o kaip padėkos ženklai dovanojami miestams partneriams Europoje.

Komisijos nariai nusprendė savivaldybės administracijai pasiūlyti ieškoti geriausios vietos paminklo pastatymui prie Odesos promenados Melnragėje. Taip pat skelbti skulptūrinio objekto projektavimo ir pastatymo konkursą viešųjų pirkimų įstatyme numatyta tvarka.

Kovo pabaigoje miesto taryba pritarė Klaipėdoje, Melnragėje, kopomis palei jūrą besidriekiantį taką pavadinti Odesos promenada.

Posėdžio metu Odesos vicemeras S. Tetiuchinas teigė, kad „visada žinojome, kad Lietuvoje gyvena mūsų draugai, bet dabar ši draugystė atsiskleidė iš tiesų. Klaipėda tai gabalėlis Odesos, o Odesa – gabalėlis Klaipėdos“ ir pažadėjo miestui padovanoti simbolinį paminklą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)