„Nepažeidė interesų. Visa tai, ką jis veikė su deklaravimu, visa tai vyko iki jam einant pareigas“, - BNS sakė komisijos pirmininkas Romas Valentukevičius.

VTEK tyrė, ar D.Kuprys nesinaudojo viešai neskelbiama tarnybine informacija ne tarnybinei veiklai.

Etikos sargai D.Kuprio elgesį tyrė po žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės pranešimo, jog NŽT vadovas, atlikdamas žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimą ir galbūt pasinaudodamas tarnybine padėtimi, deklaravo kitų ūkininkų naudojamus valstybinės žemės plotus. Taip pat teigta, kad apie laisvus valstybinės žemės sklypus D.Kuprys galėjo sužinoti dėl NŽT einamų pareigų.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ rašė, kad D.Kuprys deklaravo Kupiškio rajone didžiausią karvių ūkį turinčios Danutės Adamonienės dirbamus laukus, jų dalis yra valstybinė žemė. Tai NŽT direktorius padarė baigiantis žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo terminui, prieš pat vidurnaktį.

Už deklaruotus žemės plotus mokamos išmokos iš Europos Sąjungos fondų. Apie tai, kad jos deklaruotą plotą perėmė D.Kuprys, ūkininkė sužinojo iš Kupiškio savivaldybės specialistų. D.Adamonienė sakė, kad D.Kuprio savo dirbamuose laukuose nematė nei karto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)