„Izoliacija skirta 14 parlamentarų, neįskaičiuojant į šį skaičių sergančiųjų“, – BNS antradienį sakė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Paprašius įvardinti, kokie parlamentarai šiuo metu yra saviizoliacijoje, NVSC atstovė teigė, kad šiuo metu įstaigos asmens duomenų pareigūnas sprendžia, ar šie duomenys gali būti atskleisti.

Kaip vėliau informavo Seimo kanceliarija, saviizoliacijoje turėtų būti Laisvės partijos frakcijos nariai Tomas Vytautas Raskevičius, Aušrinė Armonaitė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, konservatorius Jonas Gudauskas, iš Liberalų sąjūdžio frakcijos pasitraukęs Kęstutis Glaveckas bei devyni Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai: Eugenijus Gentvilas, Ričardas Juška, Virgilijus Alekna, Andrius Bogdanas, Juozas Baublys, Simonas Gentvilas, Arminas Lydeka, Raimundas Lopata, Romualdas Vaitkus.

Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė BNS teigė negavusi iš NVSC jokio pranešimo, kad ji turėtų izoliuotis. Pasak parlamentarės, ji taip pat yra atlikusi du COVID-19 testus, pastarąjį – sekmadienį, ir abiejų testų rezultatai neigiami. Parlamentarė pirmadienį teigė dirbusi iš namų, nes laukė testo rezultatų.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Vytautė Šmaižytė BNS teigė, kad G. Landsbergis nėra gavęs nurodymo izoliuotis, atlikęs tris testus ir jų atsakymai buvo neigiami.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras vėliau BNS informavo, kad sąlytį turėjusių asmenų sąrašas su Seimo kanceliarija buvo patikslintas antradienį ir į jį įtraukta Laisvės partijos lyderė A. Armonaitė, šios partijos narys T. V. Raskevičius bei konservatorių lyderis G. Landsbergis.

„Dėl to šie trys žmonės iš NVSC informacijos apie izoliacijos laikotarpį nesulaukė. Jie bus informuoti nedelsiant“, – komentavo J. Petravičienė.

Seimo kanceliarija vėliau antradienį patikslino, kad jų pateiktame sąraše yra asmenys, galimai turėję didelės rizikos sąlytį su sergančiuoju COVID-19 liga.

„Šis sąrašas – tai Seimo kanceliarijos surinkta informacija apie susirgusių asmenų kontaktus Seime. Ji buvo pateikta Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, kuris toliau tęsia epidemiologinį tyrimą ir informuoja asmenis apie būtinybę izoliuotis, nustatytą izoliacijos terminą. (...) Seimo kanceliarija neturi įgaliojimų spręsti dėl izoliacijos būtinybės ar jos terminų, todėl Seimo kanceliarijos žiniasklaidai pateikta informacija apie Seimo narius, kurie „turėtų izoliuotis“, yra netiksli“, – rašoma pranešime.

Vis dėlto NVSC savo ruožtu teigia, kad „izoliacijoje turi būti tie asmenys, kurie nurodyti Seimo kanceliarijos pateiktame sąraše“.

Liberalų sąjūdžio frakcija Seime pirmadienį pranešė, kad dėl kontaktų su sergančiu koronavirusu asmeniu izoliuojasi visi jos nariai.

Liberalų sąjūdžio frakcijai Seime šiuo metu priklauso 11 parlamentarų.

Koronavirusas patvirtintas šios frakcijos nariams Jonui Varkaliui, Viktorui Pranckiečiui, taip pat Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 49 tūkst. 393 asmenys, 37 tūkst. 222 – tebeserga, 11 tūkst. 595 – pasveiko.