A. Dulkys penktadienį pasiūlė R. Petraičiui trauktis iš NVSC vadovo pareigų. Ministras teigė NVSC direktoriui davęs laiko apsispręsti iki pirmadienio ryto.

„Asmeniškai matau didelių problemų. Ir šiandien gerbiamam R. Petraičiui pasiūliau, kad, mano nuomone, geriausias variantas būtų jam pačiam pasitraukti iš einamų pareigų“, – žurnalistus penktadienį informavo A. Dulkys.

Pats R. Petraitis situaciją atsisakė komentuoti. Anksčiau R. Petraitis yra teigęs neketinąs trauktis iš pareigų tol, kol nebus nustatyti NVSC veiklos trūkumai.

ELTA primena, kad sausio pabaigoje SAM pranešė, jog vykdant NVCS veiklos skaitmenizavimą, rastos 804 neapskaitytos mirtys. Duomenys gauti, palyginus NVSC ir Registrų centro spalio–gruodžio mėnesių statistiką.

Nustatyta, kad neapskaičiuotos 324 mirtys dėl koronaviruso (COVID-19) ir 480 asmenų mirčių dėl kitų priežasčių, tačiau sirgusių koronavirusu.

Sausio 2-osios vakarą ministras gavo R. Petraičio atsakymą į pateiktus klausimus dėl NVSC veiklos. Šį NVSC direktoriaus atsakymą A. Dulkys pavedė įvertinti SAM atsakingiems asmenims.