NVSC atstovė spaudai Justina Petravičienė informavo BNS, kad specialistai ketina nuvykti į pačius slaugos namus.

„Specialistai vyks į šį židinį. Kai turime didesnį protrūkį, tai – įprasta praktika, siekiant užkirsti kelią ligai plisti“, – teigė J. Petravičienė.

NVSC pirmadienį pranešė, kad atliekant profilaktinį testavimą šiame naujame protrūkyje nustatyta 18 užsikrėtusių pacientų ir vienas darbuotojas.

J. Petravičienės teigimu, kol kas epidemiologai neturi informacijos, ar susirgusieji buvo paskiepyti nuo COVID-19, tačiau žinoma, kad vieną skiepo dozę gavo susirgęs darbuotojas.

Įstaiga į klausimus neatsako

Slaugos namai „Addere“ į konkrečius BNS klausimus dėl užsikrėtusiųjų neatsakė ir atsiuntė bendro pobūdžio komentarą, kuriame nurodė, kad paskiepyti 24 pacientai.

„Pacientų skiepijimas įstaigoje vyko sausio ir vasario mėnesiais pagal planą ir šiuo metu 24 pacientai yra paskiepyti. Naujai priimtą personalą ir pacientus skiepijame pagal nustatytą tvarką“, – BNS teigė įstaiga.

Jos vadovė Alma Pundziūtė keletą kartų žadėjo atsakyti į konkrečius klausimus, tačiau to nepadarė.

„Addere“ teigia, kad slaugos namuose pacientai ir darbuotojai nuolat testuojami dėl koronaviruso, stebimas infekcijos plitimas.

Slaugos namai taip pat teigia, kad ėmėsi priemonių, kurios padėtų suvaldyti infekcijos plitimą, sako priimantys ne tik sveikus, bet ir COVID-19 užsikrėtusius pacientus.

„Įstaigoje įrengėme visiškai izoliuotą COVID-19 pacientų skyrių. Infekuoti svečiai visiškai izoliuojami ir atskiriami nuo sveikų, su jais dirba tik tam skyriui priskirtas personalas“, – sako įstaiga.

Įstaiga, anot komentaro, suskirstyta į devynis atskirus įėjimus turinčius skyrius su atskiromis laisvalaikio ir maitinimo erdvėmis, palatos – tik vienvietės ar dvivietės.

Merė: trys susirgę pacientai paskiepyti, kiti ne

Trakų rajono merė Edita Rudelienė sako, kad dauguma susirgusių „Addere“ gyventojų nebuvo paskiepyti nuo koronaviruso.

Pasak merės, trys susirgę paskiepyti dviem dozėmis, tačiau PGR tyrimas buvo teigiamas.

„Iš tų 19 trys buvo dviem dozėmis paskiepyti, o kiti ne“, – BNS teigė Trakų rajono merė.

Jos teigimu, dauguma susirgusiųjų nebuvo paskiepyti, nes „tuo metu, kai vyko skiepijimo procedūra, tų žmonių pas juos dar nebuvo“.

Pasak R. Rudelienės, slaugos namai ėmėsi visų priemonių, kad infekcijos plitimas juose būtų sustabdytas.

Merės žiniomis, iš viso įstaigoje nuo COVID-19 paskiepyti 37 pacientai ir darbuotojai, iš jų 21 – ir antra skiepo doze.

Anot R. Rudelienės, įstaigoje iš viso gyvena 43 pacientai, o atsisakiusiųjų skiepytis nebuvo.

Slaugos namai „Addere“ įsikūrę buvusiame „Trasalio“ komplekse, veiklą slaugos namai pradėjo prieš porą mėnesių.

Sveikatos apsaugos ministerija informavo BNS, kad licencija teikti pirminės stacionarinės asmens sveikatos priežiūros ir palaikomojo gydymo bei slaugos paslaugas bendrovei išduota pernai, gruodžio 14 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)