Kai Seimo nariai nusprendė atimti Neringos Venckienės neliečiamybę, parlamente susirinkę piliečiai įžeidinėjo visus 80 Seimo narių, kurie pasisakė už neliečiamybės naikinimą, į juos mėtė įvairius daiktus.

Trys parlamentarai jau parašė pareiškimus Seimo valdybai, kuriuose prašo užtikrinti saugumą. Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas pats nedalyvavo posėdyje, tačiau susidarė nuomonę, kad Seime aplinka nebuvo saugi.

V.Gedvilas teigia, kad negalima leisti iš Seimo daryti šou, nenormalu, jei iš balkonų ant Seimo narių krenta daiktai, ar keliamos isterijos.

Seimo valdyba penktadienį svarstė, kaip užkirsti kelią, kad tokie išpuoliai nepasikartotų. Manoma, kad kitą kartą svarstant neliečiamybės klausimus, svečių Seime nebus visai.

Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas įsitikinęs, kad antradienio posėdis buvo įrodymas, kad tvarką griežtinti būtina.

„Vyksta tiesioginės posėdžio transliacijos, tie žmonės, kurie nesivaldo, matyti ir girdėti gali per televiziją“, – laidai „Info diena“ sakė A. Sysas. Seimo nariai į parlamentą leidimus gali išrašyti neribotam žmonių skaičiui.

Į antradienio posėdį vienas Seimo narys išrašė daugiau nei 170 leidimų, kitas – daugiau nei 50. Visa ši minia ir galėjo užpildyti visą balkoną.

Tačiau Seimo kanceliarija prieš parlamentarus - bejėgė. Etikos ir procedūrų komisija planuoja kuo greičiau imtis griežtesnės Seimo apsaugos problemos svarstymo ir teikti siūlymus.

Seimo rūmus saugo Vadovybės apsaugos departamentas. Ten pasiūlymai, kaip reikėtų keisti parlamento apsaugos tvarką, jau rengiami ir greitai turėtų pasiekti parlamentą.