„Pirmiausia noriu pasidžiaugti jūsų visų aktyviomis rinkimų kampanijomis. Esate šauni komanda ir šiuose rinkimuose matome tikrai aukštą vienmandatininkų darbo kokybę“, – į vienmandatininkus kreipėsi A. Vyšniauskas, kuris patvirtino, kad „Delfi“ gauta laiško kopija yra tikra.

Laiške taip pat yra nurodoma vienmandatininkams aktuali informacija apie strategijas po pirmo turo.

„1. Šiuose rinkimuose nedarys bendro I turo rinkimų rezultato laukimo vakaro. Taip elgiamės tiek ir dėl COVID-19 pandemijos, tiek ir dėl to, kad I rinkimų turas tėra vienas etapas visoje rinkimų kovoje, o kova tęsiasi, todėl ne laikas švęsti. Visus vienmandatininkus raginame rinkimų rezultatų laukti atskirai su savo komandomis laukti atskirai, nedideliuose būreliuose. Prašome nepamiršti į šiuos susibūrimus pakviesti savo skyriaus daugiamandatininkų.

2. Pirmasis rinkimų turas tėra tik pirmasis šių rinkimų etapas. Po jo rinkimų kova tęsiasi toliau. Todėl, koks bebūtų rezultatas, partija pirmo turo rezultatu nei džiaugsis, nei liūdės, o kvies žmones ateiti į II turą ir aktyviai dirbs vos užsidarius balsavimo kabinoms. Todėl siūlome tokios santūrios pozicijos laikytis ir vienmandatininkams: nedžiūgauti, jei pasisekė gerai, neliūdėti, jei rezultatas netenkina. Padėkoti atėjusiems į I turą, kviesti į II turą“, – rašoma laiške.

TS-LKD vykdomojo štabo vadovas „Delfi“ pakartojo, kad yra dvi priežastys, kodėl jie neorganizuoja rinkimų laukimo vakarėlio.

„Pirmiausia, tai yra pandemija. Pandemija yra blogas dalykas, ir mes nenorime, kad būtų didelis žmonių susibūrimas, kuris keltų grėsmę kandidatams, politikams ir savanoriams. Juo labiau, kad yra II turas, ir, jeigu ten būtų kokia nors problema, tai grėstų saviizoliacijos ir kiti probleminiai dalykai. Dėl to rekomenduojame kandidatams, ypač regionuose, laukti rezultatų ramiai su savo komandomis.

Kita priežastis yra tai, kad, mūsų nuomone, I rinkimų turas yra tik tarpinė stotelė iki rinkimų baigties. Dėl to mes ir sakome, kad „susiburiame ten kur nors regione, pastebime rezultatus, bet tai iš esmės nieko nereiškia. Dar bus dvi savaitės kovos. Tai reiškia, kad mes nei švenčiame, nei liūdime (jei dalis vienmandatininkų nepateks į antrą turą)“, – komentavo A. Vyšniauskas.

Abstrakčiai aptarti strateginiai dalykai

Laiške vienmandatininkams šiek tiek abstrakčiai aptarti ir kiti strateginiai su rinkimais susiję klausimai. Vienmandatininkų prašoma susiderinti II turo paramas – tiek jų priėmimą, tiek prašymą, tiek ir suteikimą kitų partijų kandidatams.

„Paramų suteikimo procesą šiuose rinkimuose norime centralizuoti, nes jaučiame, kad taip bus lengviau tartis su kitomis politinėmis jėgomis, kurių paramų reikės“, – rašoma laiške.

Jame pažymima, kad II ture partija vykdys aktyvią nacionalinę kampaniją, o taip pat ir bus skiriamos papildomos lėšos bei pasiūlomos papildomos priemonės.

„Rinkimų naktį, matydami scenarijus, kurie klostosi, vienmandatininkams pasiūlysime strateginius ir taktinius sprendimus, priklausomai nuo to, su kokiu kandidatu išėjote į II turą“, – rašoma laiške.

Vienmandatininkams II ture žadamas partijos finansavimas. „Jo paskirstymas priklausys nuo to, kiek turėsime II turų, bei, kokie šansai pasiekti pergalę. Centrinis rinkimų štabas sprendimus dėl finansavimo priims pirmadienį arba antradienį, stengsimės kandidatus informuoti kaip galima greičiau“, – rašo A. Vyšniauskas.

TS-LKD Vykdomojo rinkimų štabo vadovas rašė, kad kandidatams bus pasiūlytas Ingridos Šimonytės laiško jų apygardos rinkėjams maketas.

„Šis laiškas bus pritaikytas pagal tai, kokių rinkėjų jūsų konkrečioje apygardoje reikia antrame ture (ar labiau liberalių, ar socialdemokratų, etc.). Taip pat laiške bus galima įdėti ir vienmandatininko informaciją“, – rašė A. Vyšniauskas.

Planuojama pasiruošti, kad laiškus būtų galima pradėti dalinti jau nuo trečiadienio.

„Delfi“ primena, kad pirmasis rinkimų į Seimą turas vyks spalio 11 dieną. Antrasis turas – spalio 25 dieną.