D.R. nuteistas už tai, kad 2010 metų gegužės 8 dieną būdamas renginyje - Baltijos šalių eitynėse „Už lygybę", – vykusiame Vilniuje, Upės gatvėje, prie Baltojo tilto, policininkams pareikalavus protestuojančių prieš šį renginį asmenų nutraukti neteisėtus veiksmus - nelaužyti apsauginio perimetro metalinės tvoros ir pro ją nesiveržti į policijos apribotą teritoriją, papurškė dujų balionėliu Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato viršininko pareigas ėjusiam R.D. bei Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato postiniui V.Č. į veidus, padarydamas policijos pareigūnams nežymius sveikatos sutrikdymus.

Kaltinamasis D.R. teisme kaltu prisipažino iš dalies ir paaiškino, kad tą dieną jam paskambinę draugai pranešė, kad prie Baltojo tilto vyksta gėjų eitynės, todėl jis nuvažiavo pasižiūrėti, stovėjo už apsauginės tvoros šalia Seimo nario P. Gražulio. Jis tvoros esą nelaužė, per ją nelipo, negirdėjo, kad policininkai liepė per tvorą nelipti. Teigė, kad matė, kaip prie per tvorą perlipusio P.Gražulio pribėgęs policininkas V.Č. papurškė šiam dujų, jų kliuvo ir jam, todėl išsitraukė dujų balionėlį, papurškė dujų į policininką V.Č., į kitus policininkus dujų jis teigia nepurškęs, nes jų šalia nebuvo.

Nukentėjusysis policijos postinis V.Č. paaiškino, kad budėjo renginyje „Už lygybę“. Renginiui baigiantis per tvorą pradėjo lipti Seimo nariai P. Gražulis ir Kazimieras Uoka, šių jis nesulaikinėjo ir jiems dujomis nepurškė.

Jam stovint prie apsauginės tvoros ir reikalaujant, kad niekas per ją neliptų, kažkas iš minios papurškė jam į veidą dujų, kliuvo ir šalia buvusiam policijos pareigūnui R.D., dėl akių sužalojimų jie abu buvo išvežti į ligoninę.

Tyrimo metu peržiūrėjęs vaizdo įrašą jis pamatė, kad dujas į jį purškė jam dėl tarnybos pažįstamas D.R.. Sužalojimų gydymui jis pirko vaistų už 200 litų, nedirbo daugiau kaip mėnesį, gavo mažesnį darbo užmokestį, šią žalą prašė priteisti. Jis taip pat prašė priteisti iš kaltinamojo 10 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Iš teisme peržiūrėto vaizdo įrašo matyti, kad kaltinamasis D.R. vykstančiame renginyje stovi už apsauginės tvoros, Seimo narys P.Gražulis diskutuoja su policininkais, visi reikalauja praleisti, D.R. sako, kad nori praeiti. P.Gražuliui pasakius, kad 14.30 val. jis lips per tvorą, grupė vyrų pradeda judinti apsauginę tvorą, pareigūnams nurodžius, jie pasitraukia, policininkai dujų nenaudoja.

Tuo metu P.Gražulis perlipa per tvorą, jį bando sulaikyti policininkas, tarp jų vyksta susistumdymas, prie tvoros pribėgęs policininkas pakelia ranką, kurioje nieko nėra, tuo metu D. R. išsitraukia iš striukės dujų balionėlį ir purškia į policininkus, šie atsitraukia, D. R. pabėga ir daugiau jo vaizdo įraše nesimato.

Teismas iš nuteistojo nukentėjusiojo V.Č. naudai priteisė 750 litų turtinei žalai bei 2000 litų neturtinei žalai atlyginti.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.