Šioje baudžiamojoje byloje buvęs Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Genadijus Mikšys bei viešosios įstaigos „Pramogų sala“ steigėjas, dalininkas ir generalinis direktorius Gintaras Radavičius kaltinti piktnaudžiavimu. Įtarimai dėl netinkamo pareigų atlikimo buvo pateikti ir kitam buvusiam Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriui Vladui Damulevičiui.

G.Mikšiui byla buvo nutraukta dėl senaties dar iki nuosprendžio paskelbimo. Tuo metu G.Radavičiaus nusikalstama veika perkvalifikuota, teismas paskelbė nenustatęs, kad jis siekė asmeninės naudos. Nuteistajam skirta 11 tūkst. 298 eurų piniginė bauda, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Iš G.Radavičiaus priteisti 63 tūkst. 703 eurai savivaldybės naudai.

Tuo metu V.Damulevičius dėl netinkamo pareigų atlikimo buvo išteisintas.

Nuosprendis nėra galutinis – per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

2014 metų kovą Šiaulių apygardos prokuratūra skelbė, kad tuometinis Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius G.Mikšys, pakeitus komplekso eksploatavimo koncesijos suteikimo sutarties vieno punkto formuluotę, kuria buvo pakeista koncesijos mokesčio mokėjimo tvarka, viršydamas įgaliojimus, 2006 metų birželio 8 dieną be Šiaulių miesto tarybos pritarimo vienašališkai pasirašė šią sutartį su „Pramogų sala“. Ši įstaiga buvo specialiai įsteigta vykdyti ūkinę komercinę veiklą, susijusią su arenos eksploatavimu ir koncesijos sutarties įsipareigojimų vykdymu.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai išsiaiškino, kad netinkamai savo veiklą vykdė ir komplekso eksploatavimo koncesijos suteikimo sutarties vykdymo priežiūros komisija, privalėjusi kiekvienais koncesinės veiklos metais iš naujo apsvarstyti koncesijos mokestį, tačiau to nedariusi. Dėl netinkamo pareigų atlikimo kaltintas šios komisijos pirmininku 2008-2013 metais buvęs, tuometinis Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius V.Damulevičius.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad gauti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, jog „Pramogų salos“ generalinis direktorius G.Radavičius, būdamas ir vienu iš priežiūros komisijos narių, piktnaudžiavo tarnyba siekdamas sau, savo šeimos nariams ir kitiems asmenims turtinės ir kitokios asmeninės naudos, neracionaliai tvarkė įstaigos turtą. Kai kurioms įmonėms, kurių akcininku yra pats G.Radavičius ir kitas „Pramogų salos“ dalininkas, sudarė palankesnes nuomos sąlygas, nustatydamas mažesnį mokestį nei kitiems nuomininkams, nesilaikydamas ekonominio efektyvumo reikalavimų iš jų pirko prekes ir paslaugas, reikalingas arenos pastato įrengimui bei investicijoms, įdarbino savo sūnų ir iš jo nuomojo įstaigai automobilį.

Bylos duomenims, dėl tokių V.Damulevičiaus ir G.Radavičiaus veiksmų Šiaulių miesto savivaldybė nepagrįstai sumokėjo „Pramogų salai“ daugiau nei 1,9 mln. litų didesnį koncesijos mokestį.

Taip pat nustatyta, kad „Pramogų salos“ generalinis direktorius, piktnaudžiaudamas tarnyba, gautas pajamas (įskaitant savivaldybės mokamą koncesijos mokestį) iš ūkinės komercinės veiklos, susijusias su komplekso eksploatavimu, panaudojo ne viešiems interesams tenkinti, o be Šiaulių miesto savivaldybės sutikimo, kaip to reikalauja koncesijos sutartis, investavo banke „Snoras“, sudarydamas vertybinių popierių pirkimo sutartis. Šiam bankui bankrutavus, viešoji įstaiga patyrė beveik 220 tūkst. litų (63 tūkst. 716 eurų) nuostolį, taip padarant žalą ir Šiaulių miesto savivaldybei.

Ikiteisminį tyrimą atliko STT Šiaulių valdybos pareigūnai, jį organizavo ir vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.