Jis teigė, jog vylėsi, kad Tarptautinio olimpinio komiteto prezidento žodžiai bus paneigti, arba patikslinti.

„Peržvelgiau ir to pačio Tarptautinio olimpinio komiteto svetainę internete – nieko panašaus, jokių paneigimų. (…) Tai yra uždegta žalia šviesa Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Dabar jiems tereikia privažiuoti prie to šviesoforo“, – kalbėjo Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentas T. Vencevičius.

LNK vidurdienio žinių pašnekovas teigė, jog jam taip ir lieka neaišku, ką reiškia „tinkamas laikas“, kada žadama šį sprendimą priimti.

„Žinome, kad į olimpines žaidynes vyksta atranka. Ir ji jau yra prasidėjusi kai kuriuose sporto šakose. Kaip bus tai išspręsta? Kai kurių sporto šakų atranka tik prasidės. Galbūt tas tinkamas laikas ir yra tada, kad uždegti tą žalią šviesą Rusijos ir Baltarusijos atstovams dalyvauti atrankose? Daug klaustukų išlieka.

Iki paskutinio momento širdis tikėjosi, kad nesąmonė pasakyta. Bet... Einama link to jau ne vieną mėnesį“, – situaciją komentavo T. Vencevičius.

Jis kalbėjo, jog Tarptautinio olimpinio komiteto prezidento teiginiai, jog dėl šio sprendimo bus aktyviai bendradarbiaujama su tarptautinėmis federacijomis, aktyvaus pasipriešinimo nenumato.

„Sutikčiau su tuo, kad tai yra elementarus spaudimas. Nes kiek federacijų gali atsispirti finansiniam priklausomumui nuo Tarptautinio olimpinio komiteto, kuris generuoja milžiniškus milijardus. (…) Mažesnės sporto šakos yra visiškai priklausomos nuo komiteto ir jo skiriamų finansų. Tai yra ne bendradarbiavimas, o nurodymas.

Ir tą aš girdžiu tarptautinių organizatorių“, – tikino Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentas T. Vencevičius.

Delfi primena, kad Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas pareiškė „dedantis visas pastangas“, kad jie būtų sugrąžinti į tarptautinę areną prieš kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Pagal IOC rekomendacijas, rusams ir baltarusiams turėtų būti leista dalyvauti kaip neutraliems atletams, prieš tai individualiai įvertinus, ar jie nekursto karo propagandos.

Visą LNK vidurdienio žinių pokalbį su Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentu T. Vencevičiumi žiūrėkite čia: