Vilniaus meras A.Zuokas balandį viešai apkaltino Seimo ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narį E.Šablinską dokumentų klastojimu ir svetimo turto užvaldymu pasinaudojant tarnybine padėtimi.

E.Šablinskas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas įvertinti, ar jo veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties, kuriuo jį apkaltino Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Generalinė prokuratūra E.Šablinsko pareiškimą per Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrą persiuntė Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriui.

Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrius, surinkęs ir išnagrinėjęs dokumentus, nustatė, kad E.Šablinsko padarytas įrašas “Stiklių g. 5” Gyvenamųjų namų statybos bendrijos registracijos kopijoje yra tik informacinio pobūdžio apie bendrijos kapitaliai remontuojamą objektą. Šio įrašo negalima traktuoti kaip oficialaus dokumento klastojimo.

Buvo nustatyta, kad E.Šablinsko veiksmai nesudaro nusikaltimo sudėties, numatytos Baudžiamojo kodekso 207 straipsnyje (Oficialaus dokumento klastojimas ar suklastoto oficialaus dokumento realizavimas ar panaudojimas). Baudžiamąją bylą kelti atsisakyta.

Taigi, A.Zuoko kaltinimai tėra šmeižtas, kuriuo siekiama politinių tikslų – sumenkinti Vilniaus savivaldybės opozicinės frakcijos nario autoritetą, teigiama Naujosios Sąjungos (Socialliberalų) pranešime spaudai.