„Manau, iš „Impuls“ jokių žinių ir nebus“, – DELFI sakė tai patvirtinęs berniuko krikšto tėtis Darius.

Anot jo, dar praėjusią savaitę berniuko tėtis važiavo į komisariatą, savo ruožtu vaiko mama – iki šiol ištikta šoko.

„Jei Jums klientų saugumas būtų prioritetas, tai to nebūtų įvykę. Jei administratorė būtų įleidusi berniuko mamą ar pati pasižiūrėjusi, kaip vaikas, kai jai sakė, kad berniukas – nepaklusnus ir vaiko ilgai nėra, o ne pusę valandos sakytų laukti, to nebūtų įvykę. Tai – tik klubo darbuotojų kaltė“, – į „Impuls“ darbuotojus viešai kreipėsi Darius.

Tėvai iki šiol nežino, kokią medžiagą policija gavo

Pasirodo, į teisininkus berniuko tėvai kreipėsi dar penktadienį. Tai DELFI patvirtino jų interesams atstovausiantis advokatas Justinas Jarusevičius.

„Tėvai paprašė, kad juos pripažintų nukentėjusiais ir leistų susipažinti su tyrimo medžiaga“, – aiškino jis.

J. Jarusevičiaus teigimu, jie tiki ir neabejoja, kad pareigūnai dirba profesionaliai ir padarys viską, kad nustatytų tiesą, tačiau širdis kankina nežinia.

„Tėvai kol kas nežino, kokią medžiagą policiją gavo ir kokius kitus procesinius veiksmus atliko“, – sakė advokatas.

Prokuroras turėtų tokį prašymą išspręsti per 10 dienų po to, kai gaus su tyrimu susijusią medžiagą iš policijos pareigūnų.

„Tėveliai kol kas niekam pretenzijų nereiškia, tačiau yra suinteresuoti, kad atsakomybėn būtų patraukti už vaiko praradimą kalti asmenys. Atrodo, kad sporto klubas veikė netinkamai“, – DELFI sakė J. Jarusevičius.

Perdavė Vyriausiajam policijos komisariatui

Tuo metu Vilniaus miesto Pirmojo policijos komisariato viršininkas Gintaras Barzdukas DELFI sakė, kad tyrimo dėl berniuko mirties medžiaga atiduota į Vyriausiąjį policijos komisariatą.

„Atlikome veiksmus pagal kodinę bylą mirties priežasčiai nustatyti. Surinkus medžiagą prokurorų pasitarimas nusprendė ją perduoti Vyriausiajam policijos komisariatui“, – aiškino jis.

Pasak G. Barzduko, ikiteisminiam tyrimui vadovauja prokurorai, tad šiuo metu apie paskutines tyrimo detales jis nėra informuotas.

„Yra pagrindas toliau tirti tą įvykį – taip nusprendė prokurorai“, – DELFI sakė jis.

Lankytojai siunta: seniai nėra tvarkos

Šios istorijos iki šiol negali pamiršti ir ją matę.

„Esu pakraupusi tikrąja to žodžio prasme. Atlėkė vyras iš persirengimo kambarių ir pradėjo rėkti, kad vaikas nuskendo, šaukė, kad kviestume greitąją! Viena mama pradėjo rėkti, kad tai – turbūt jos vaikas. Administracija nenorėjo jos įleisti. Nesąmonė“, – piktinosi viena centro lankytojų feisbuke.

Anot jos, galiausiai moteris buvo įleista ir stebėjo, kaip jos sūnus gaivinamas. Kartu su ja esą buvo ir maža mergaitė.

„Seniai nėra tvarkos šiame baseine. Dar pavasarį, kai pradėjo neįleisti tėvų į baseino zoną, teiravausi, kas atsakingas už paliktų vaikų saugumą. Tikrai niekam nerūpi, kada vaikai ateina ar išeina. Prieš ar po treniruotės vaikus prižiūri vienas budintis asmuo visame baseine. Tai toliau tikrai negali tęstis“, – kalbėjo moteris.

Buvo pirmoji plaukimo treniruotė

DELFI primena, kad rugsėjo 5-ąją, apie 18.30 val., policijai pranešta, kad Vilniuje, Kareivių gatvėje esančiame sporto ir sveikatingumo centre „Impuls“ nuskendo 2009 m. gimęs berniukas.

Medikai vaiką ilgai gaivino, tačiau išgelbėti gyvybės nepavyko. Vaikas nuskendo po sporto klube vykusios pirmosios plaukimo treniruotės. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Po nelaimingo atsitikimo tinklo vadovė Silvija Petrošiūtė išplatino viešą kreipimasi: „Apgailestaujame dėl šios nelaimės ir reiškiame užuojautą berniuko šeimai. Visi darbuotojai dėl šio įvykio yra šoko būsenoje. Vis dar negalime patikėti tuo, kas įvyko. Šiuo metu aiškinamės situaciją ir kol kas negalime pateikti daugiau informacijos. Nuo pat nelaimingo įvykio pradžios bendradarbiaujame su policija ir pateikiame visą reikalingą informaciją. Mūsų sveikatingumo klubo darbuotojai yra pasiruošę atsakyti į visus policijos klausimus ir pagelbėti tyrimo eigoje. Tikimės, kad išsiaiškinti, kodėl įvyko tokia skaudi nelaimė mums padės vaizdo kamerų įrašai, kurie dar šiandien bus perduoti policijai. Išsiaiškinę nelaimės aplinkybes ir priežastis, nedelsiant imsimės visų būtinų priemonių ir veiksmų, kad tokia situacija niekada nepasikartotų nė viename mūsų sveikatingumo klube“.