Nuotraukose iš Seimo posėdžio matyti, kad kaukės dėvimos įvairiausiai – po nosimi, visai be jos, rankoje. Kai kurie parlamentarai kaukes nusiima prieš kalbėdami į mikrofoną.

Delfi primena, kad nuo rugpjūčio 1–osios dienos Lietuvoje apsaugines veido kaukes yra privaloma dėvėti uždarose viešose vietose.

Epidemiologinei situacijai vis blogėjant, svarstoma apie privalomas apsaugines veido kaukes ir renginiuose atviroje erdvėje.

Karantino metu Seimas apsisprendė nedirbti nuotoliniu būdu, pasiryžo naudoti visas būtinas apsaugos priemones. Tačiau nutraukus karantiną, panašu, atsipalaidavo ir parlamentarai.

Neeilinis Seimo posėdis rugpjūčio 18 dieną.

Tačiau kaip Delfi informavo Seimo kanceliarijos Spaudos biuro vedėja Justė Radzevičiūtė – Laugalienė, dėvėti apsaugines veido kaukes parlamentarams tik rekomendacija.

Remiantis liepos 30 dieną Operacijų vadovą pavaduojančio teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus pasirašytu sprendimu nurodoma „organizuojant susirinkimus, pasitarimus uždarose patalpose, rekomenduoti darbuotojams dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones“.

Neeilinis Seimo posėdis rugpjūčio 18 dieną.

Šis nurodymas yra taikomas valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų, valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių darbo vietoms.