Anot prezidento patarėjo, Ukrainos politinė vadovybė šiuo metu yra gerokai atsparesnė Rusijos grasinimams dėl branduolinio ginklo panaudojimo nei karo pradžioje.

„Man atrodo, ir mes po truputį apie tai kalbėdami, vis daugiau suprasdami, kokie yra to galimi efektai, suprantame, kad jo tas efektas sukeliant didžiules pasekmes nutraukiant mūšius, pakeičiant karo eigą, jis yra mažai tikėtinas“, – „Žinių radijui“ teigė K. Budrys.

K. Budrys taip pat akcentuoja, kad V. Putino sprendimas dėl branduolinio ginklo panaudojimo labai priklauso nuo Vakarų reakcijos.

„Ar V. Putinas galėtų to imtis, ar nesiimti, dar vienas yra faktorius jam sprendžiant - tai Vakarų reakcija. (...) Man atrodo, kad tas neapibrėžtumas vis mažėja ir atsiranda vis daugiau aiškumo. Ir su Jungtinių Amerikos Valstijų paskelbta pozicija, kad reakcija bus griežta ir tikrai rimta, reiškiasi, lygu, kad bus reakcija karinė, ji turėtų tikrai atgrasyti nuo tokio sprendimo“, – svarstė jis.

ELTA primena, kad JAV prezidentas Joe Bidenas rugsėjo viduryje dar kartą perspėjo Rusijos prezidentą V. Putiną nenaudoti cheminių ar taktinių branduolinių ginklų patyrus didelių nuostolių kare Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)