Energetikos skyriaus vyriausiasis specialistas bei Energetikos skyriaus viešojo pirkimo komisijos pirmininkas Pranas Urbanavičius toje pat byloje atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, penktadienį pranešė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kauno apygardos teismas apkaltinamąjį nuosprendį priėmė praėjusią savaitę, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl korupcinių nusikaltimų organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atlikę STT Kauno valdybos pareigūnai nustatė, kad tuometinis Energetikos skyriaus vedėjas A.Vaitiekūnas įmonėms iki viešojo pirkimo suteikdavo informaciją apie planuojamus atlikti pirkimus ir padėdavo juos laimėti.

STT pareigūnai nustatė tris piktnaudžiavimo atvejus: dėl viešojo pirkimo Kalniečių parko, J.Petruičio, Žirgo ir Įgulos gatvių apšvietimui atnaujinti, dėl viešojo pirkimo Kauno lopšelio-darželio „Daigelis“ šilumos punkto modernizavimo ir eksploatavimo darbams pirkti ir dėl šiuolaikinės integruotos Kauno miesto eismo valdymo sistemos diegimo.

Kaip skelbė STT, skyriaus vedėjas kaltinamas maždaug penkerius metus nuolat teikęs informaciją vienam privačiam juridiniam asmeniui apie savivaldybės administracijos rengiamą atvirą konkursą šiuolaikinei Kauno miesto eismo valdymo sistemai įdiegti, kurios vertė - apie 71 mln. litų, neteisėtai sudarydamas sąlygas šiam juridiniam asmeniui pasirengti būsimam konkursui.

Nuosprendis per tris mėnesius kasacine tvarka gali būti apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.