Vilniaus miesto trečiojo apylinkės teismo pirmininkas Pavelas Borkovskis trečiadienį paskelbė, kad E. Butrimą pripažįsta padarius visus policijos administracinio teisės pažeidimo protokole nurodytus pažeidimus. Tai ne tik nepaklusimas sustabdyti automobilį, bet ir atsisakymas pasitikrinti blaivumą bei vairuotojo pažymėjimo nepateikimas.

Pasak teismo, bylos nagrinėjimo metu kaltinimai E. Butrimui visiškai pasitvirtino. Teismo nutarimą verslininkas per 10 dienų dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

Ar E. Butrimas šia teise pasinaudos, kol kas neaišku, nes nei pažeidėjas, nei jam atstovavęs advokato padėjėjas neatvyko išklausyti nutarimo paskelbimo.

Balandį LVAT yra paskelbęs dar vieną E. Butrimui nepalankų sprendimą – už eismo įvykio sukėlimą bei pasišalinimą iš jo verslininkui yra uždrausta trejus metus vairuoti bei skirta 3 tūkst. Lt bauda.

Pažeidimą padaręs verslininkas teismui yra įteikęs prašymą atnaujinti procesą dėl naujai paaiškėjusių aplinkybių. Vis dėlto, jeigu nutarimas bus paliktas galioti, pasibaigus 3 metų laikotarpiui E. Butrimas negalės sėsti prie vairo – nuo tada jam bus skaičiuojamas trečiadienį paskirtos nuobaudos terminas.

Per gaudynes skambėjo visas miestas

Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas nustatė, kad kovo 28-osios naktį sostinės Bokšto gatvėje policijos pareigūnai stabdė E. Butrimo vairuojamą visureigį „BMW X5“, tačiau šis nesustojo ir nurūko Antakalnio link. Automobilį vairuotojas sustabdė tik prie Nemenčinės plento esančioje Pasakų gatvėje.

Teisme paaiškėjo, kad visureigio gaudynėse dalyvavo net penki pareigūnų ekipažai – kai tik E. Butrimas sustabdė automobilį, net penki policijos automobiliai iš priekio ir galo verslininkui užtvėrė kelią.

„Tada per radijo ryšį skambėjo visas miestas – gaudynės vyko iš Senamiesčio, paskui per Antakalnį ir galop – Nemenčinės plente“, – teisme prisiminė tą naktį budėjęs policijos patrulis.

Pasak policijos pareigūnų, E. Butrimas važiavo 100-130 km/val. greičiu, o kai buvo sustabdytas, atsisakė pasitikrinti neblaivumą.

„Aš neatsisakiau sustoti, tik nesupratau įvykių eigos, - teisme aiškino E. Butrimas. – Tik Saulėtekio gatvėje pamačiau policijos automobilį ir išgirdau per garsiakalbį, kad čia būtent mane stabdo. Tuomet aš apsisukau ir sustojau – naktį nesimatė, ar švyturėlius buvo įjungę policijos pareigūnai. Čia gal suveikė kitos valstybės papročiai – sustoti tik tuomet, kai įsitikini, kad tave tikrai stabdo policija“.

Apdaužęs kaimynės automobilį pasišalino

Kitoje byloje, kurioje nutarimas jau yra įsiteisėjęs, nurodoma, kad praėjusių metų vasario 23-iąją policija E. Butrimui surašė protokolą už tai, kad šis 2008-ųjų gruodžio 10-osios vakarą, apie 23.50 val., Vilniuje, išvažiuodamas iš garažo užkabino stovintį automobilį, tokiu būdu apgadino abu automobilius, bei pasišalino iš eismo įvykio.

Pažeidėją pareigūnams pavyko nustatyti tik po tris mėnesius trukusio tyrimo. Į „kelių erelio“ titulą pretenduojantis E. Butrimas savo kaltę pripažino iš karto ir teigė, jog dėl to nuoširdžiai gailisi.
E. Butrimas teismui jis aiškino, kad sąmoningai ar tyčia iš eismo įvykio vietos nepasišalino, o už apgadinto automobilio valytuvo užkišo savo kortelę su aprašytomis įvykio aplinkybėmis.

Verslininkas tikino, kad po įvykio savo automobilio nepaslėpė, o pastatė netoliese, o vėliau nesulaukęs skambučio iš apgadintos mainos savininkės apie šį įvykį tiesiog pamiršo.