Be to, išimtyse dėl tyrimų ir izoliacijos patikslinta, kas laikoma asmenų, kurie naudojasi imunitetais ir privilegijomis pagal 1961 m. Vienos konvenciją dėl diplomatinių santykių, 1963 m. Vienos konvenciją dėl konsulinių santykių, taip pat pagal kitas Lietuvos tarptautines sutartis ir teisės aktus, bei NATO ir NATO šalių kariniuose vienetuose tarnaujančių asmenų šeimos nariais.

Tai – sutuoktinis arba partneris, asmens ir (ar) sutuoktinio arba partnerio vaikai ar (įvaikiai), tėvai (įtėviai), globėjai. Taip pat išimtys taikomos ir kitiems šios grupės asmenų artimiems giminaičiams.

Primename, kad jiems visiems reikalavimai dėl izoliacijos nėra taikomi, tačiau tyrimas dėl COVID-19 yra privalomas.

Per penkis vakcinacijos mėnesius viena arba dviem vakcinos dozėmis nuo koronaviruso (COVID-19) paskiepyta 988,5 tūkst. Lietuvoje gyventojų, arba 35 proc. visuomenės. Pasak epidemiologų, sėkminga vakcinacijos kampanija teigiamai veikia epidemiologinę padėtį šalyje – kasdien fiksuojamų naujų COVID-19 ligos atvejų skaičius sumažėjo perpus.

20 proc. šalies gyventojų yra paskiepyti pilnai, 15 proc. dar laukia antros vakcinos dozės. Bendra visuomenės imunizacija, įskaitant persirgusius COVID-19 liga ir turėjusius teigiamą serologinio tyrimo rezultatą per pastaruosius šešis mėnesius, siekia 42 proc.

Detalesnė vakcinacijos statistika pateikiama Statistikos departamento švieslentėse.

Sparčiausiai vakcinacija vyksta Neringos ir Birštono savivaldybėse, kur bent viena vakcinos doze paskiepyta atitinkamai 70 ir 51 proc. gyventojų.

Kiek daugiau nei 40 proc. gyventojų jau paskiepijo Anykščių, Akmenės, Alytaus, Rokiškio, Jurbarko, Varėnos, Kupiškio, Molėtų ir Ignalinos rajonų, taip pat Palangos miesto ir Druskininkų savivaldybės.

Didėjant vakcinų tiekimui išaugo ir skiepijimo tempai. Šį mėnesį per savaitę vidutiniškai paskiepijama beveik 150 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)