Ministerija informuoja, kad ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ir specialiojo ugdymo įstaigose ir klasėse dirbantys pedagogai bei kiti darbuotojai šią savaitę jau baigiami skiepyti pirma vakcinos doze.

Pasiskiepijusiems darbuotojams ministrė Jurgita Šiugždinienė dėkoja „už supratimą ir rūpestį savo bei aplinkinių sveikata“.

„Savo apsisprendimu parodėte, kad rūpindamiesi savo sveikata, rūpinatės ir visos visuomenės gerove, kitų žmonių saugumu. Daliai pasiskiepijusiųjų teko pajusti natūralią, tačiau nemalonią organizmo reakciją į vakcinas, o tai sukėlė abejonių, ar vertėjo skiepytis. Tai natūralu, žmogiška. Dėkoju, kad patikėjote mokslu, ir į klases, kai tik bus tokia galimybė, grįšime jausdamiesi saugiau“, – pranešime cituojama ministrė.

Pedagogai ir kiti darbuotojai, turintys tiesioginį kontaktą su vaikais, ugdomais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas, tai pat specialiųjų mokyklų ir klasių darbuotojai buvo įtraukti į prioritetinę skiepijamų asmenų grupę, nes tikimasi darželius ir pradines mokyklų klases atverti anksčiausiai. Kontaktinis ugdymas specialiose mokyklose ir klasėse nebuvo nutrauktas viso karantino metu.

ŠMSM planuoja, kad pradinukai galės grįžti į mokyklas, kai sergamumo rodiklis koronavirusu bus mažiau kaip 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų testų dalis sieks mažiau kaip 10 procentų.

Statistikos departamento duomenimis, pastarųjų 14 dienų sergamumas koronavirusine infekcija 100 tūkst. gyventojų siekia 243,2 atvejo.

Iš viso prioritetinei švietimo įstaigų darbuotojų grupei priklauso apie 30 tūkst. žmonių, dalis jų jau yra persirgę COVID-19.