Teismui paskelbus, kad A. Skikas yra kaltas dėl 20 tūkst. litų kyšio paėmimo sau ir savo partijai, penktadienio vakare Šilutėje surengtame Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) skyriaus visuotiniame susirinkime atšauktas iš skyriaus pirmininko pavaduotojo pareigų.

Pirmininkas tikina nustebintas partijos bendražygio teiginių esą pinigus ėmęs skyriui paremti, nors neslepia, kad juos spaudžia apie 7 tūkst. litų skola. Visos partijos skolos siekia apie 1,5 mln. litų.

„A. Skikas netgi teisme patvirtino, kad apie dydį paramos ir su kuo jis apie tai šnekėjo, nebuvo derinta su skyriumi. Jis tikrai pasakė tiesą, nes apie tai mes nieko nežinojome“, – teigė LiCS Šilutės skyriaus pirmininkas Arvydas Jakas.

Tačiau liberalcentristų nuomonės apie A. Skikui paskelbtą teismo verdiktą ir galimybes išlikti partijos nariu radikaliai išsiskyrė.

„Nemalonu. Aš kažkaip to nesitikėjau. Jis man buvo kaip autoritetas“, – kalbėjo LiSC Šilutės skyriaus narė Rima Skirbutienė.

„Teismas pripažino, bet teismuose Lietuvoje irgi nėra teisybės“, – mano partijos narys Romas Karnauskas.

Partijos pirmininkas Gintautas Babravičius susirinkime žadėjo aiškintis padėtį skyriuje, ar nėra daugiau su kyšininkavimu susijusių žmonių. Tačiau neslėpė, kad tai didelis smūgis partijai ir kad tikisi, jos A. Skikas iki pirmadienio pats nutrauks narystę partijoje.

„Pirmadienį posėdžiaus LiCS valdyba, kuri priims jau galutinius sprendimus. Taip kad tikimės, kad jie bus nuoseklūs iš A. Skiko pusės, o jeigu ne, tai tada valdyba nuspręs, galutinį verdiktą savo pasakys“, – kalbėjo G. Babravičius.

Tuo metu Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako, jog dar aiškinsis, ar tikrai A. Skikas kyšininkavo rinkdamas pinigus partijai. Tam pasitvirtinus, liberalcentristai gali netekti pusmečio valstybės dotacijos, o prokurorai, į kuriuos jau kreipėsi VRK, gali sustabdyti ir partijos veiklą.