Tuo metu upės vandenį technologiniuose procesuose naudojantis bendrovės "Grigiškės" popieriaus fabrikas ir šalia veikianti katilinė, tiekianti šilumą Grigiškių gyventojams, veikia padedami ugniagesių, kurie gelbsti apsirūpinant vandeniu.

Grigiškių seniūnas Leonardas Klimovičius pasakojo, kad dėl vandens nuleidimo per užtvanką apsemtose teritorijose "stebuklas neįvyko".

"Ženkliai nepagerėjo, nuo 5 iki 15 centimetrų kai kuriuose žemės sklypuose, kurie buvo užlieti, sumažėjo vandens. Iki šiandien nuo buvusio lygio nuleista prie užtvankos 70 centimetrų. Vanduo dabar nekyla, mes bent jau tuo patenkinti. Vanduo slūgsta po truputį, aišku, mes tikėjomės, kad tuoj pat nuslūgs kokius 30-40 centimetrų, bet tokio stebuklo, deja, kol kas neįvyko", - BNS pasakojo seniūnas.

Jis taip pat pažymėjo, kad nuleidus vandenį ledai akivaizdžiai ėmė grūstis už užtvankos.

"Už užtvankos situacija blogėja, aiškiai matomos ledų sangrūdos, bet vanduo kol kas prabėga", - sakė L.Klimovičius.

Iš upės per gaunamas vandens kiekis nėra pakankamas įprastai veikti Grigiškėse esančiai katilinei ir fabrikui.

"Šiuo metu, kaip ir buvo skelbta, yra pas mus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos žmonės su savo technika, jie mums gelbėja su vandens padavimu, nes vandens lygis šiuo metu yra ties riba, bet su ugniagesių pagalba mes juo apsirūpiname", - BNS sakė laikinai generalinį direktorių pavaduojantis bendrovės Vigmantas Kažukauskas.

Jo teigimu, kol kas nėra pavojaus kad gamyba galėtų sustoti. "Tokio pavojau nėra, kadangi priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos siurblys pateikia mums visą reikiamą vandenį", - dėstė jis.

Nuo vasario vidurio praėjęs kilti Vokės vanduo ties Grigiškėmis yra apsėmęs kelių hektarų teritoriją, kurioje yra keliolika sodybų.