Alytaus rajono savivaldybė BNS pranešė, kad dėl kompensacijų jau kreipėsi 18 ūkininkų, dvi įmonės, rajono priešgaisrinės apsaugos tarnyba, Visuomenės sveikatos biuras ir savivaldybės administracija.

Savivaldybė Finansų ministerijai pateiks 21 prašymą, o dviejų įmonių prašymai bus pateikti vėliau, kai jos atsiųs trūkstamus dokumentus.

Vėliau savivaldybė žalos duomenis tikslins ir kas dvi savaites juos teiks ministerijai.

Nukentėjusieji nuo gaisro dėl kompensacijos turi kreiptis ne vėliau kaip per mėnesį nuo žalos atsiradimo.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Aptikus užteršto pieno ūkiuose, 29 kaimo vietovėms buvo uždrausta tiekti, parduoti bei naudoti savo reikmėms pieną. Vėliau šešioms jų buvo leista tai daryti.

Be to, iš karto po gaisro iš prekybos atšaukta beveik 400 tonų „Rokiškio sūrio“, „Rokiškio pieno“, „Varėnos pienelio“, „Rivonos“ ir „Marijampolės pieno konservų“ pieno produktų.

Kol kas neaišku, kiek sieks visa žala ūkininkams, verslininkams bei įvairioms tarnyboms. Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika yra sakęs, kad gamtai padaryta žala gali siekti 5 mln. eurų.