A. P. nubausta 120 eurų bauda, kad nepakluso teisėtiems uniformuotų pareigūnų reikalavimams išeiti iš ,,STOP POLICIJA” juosta aptvertos teritorijos ir už tai, kad nors ir buvo policijos pareigūnų iš ten išvesta, nevykdė reikalavimų ir peržengė šią juostą. O administracinį nusižengimą padaręs V. J. tokio pat dydžio bauda nubaustas už pareigūno reikalavimo pasišalinti iš teritorijos nevykdymą.

Nors abu administracinėn atsakomybėn patraukti asmenys kaltais dėl pažeidimų neprisipažino, jų kaltę patvirtino tiesiogiai įvykį stebėję asmenys, liudytojais teismo posėdžiuose apklausti policijos pareigūnai, kurių parodymai tarpusavyje neprieštaringi ir yra nuoseklūs.

Teismas nustatė, kad asmenys, protestavę Smetonos alėjoje, neturėjo Kauno miesto savivaldybės leidimo organizuoti šį susirinkimą.

,,Nustatyta, kad policijos pareigūnų reikalavimas pasitraukti iš ,,STOP POLICIJA” juosta aptvertos teritorijos buvo teisėtas, kadangi medžių kirtimo darbus vykdžiusi įmonė pareigūnams pateikė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus išduotą leidimą medžių kirtimo darbams vykdyti”, - pažymėjo teisėja Larisa Tamulionienė.

Teismo paskirtą baudą į valstybės biudžetą reikia sumokėti ne vėliau kaip per 40 dienų nuo nutarimų įteikimo, o apskundus nutarimus - ne vėliau kaip per 40 dienų nuo pranešimo apie skundų nepatenkinimą dienos.

Teismo pirmininko padėjėjos (ryšiams su žiniasklaida ir visuomene) Vaidos Bytautės teigimu, šie nutarimai per 20 kalendorinių dienų gali būti skundžiami Kauno apygardos teismui.