NSGK pirmininko Dainiaus Gaižausko teigimu, kadangi kilo papildomų klausimų, Valstybės saugumo departamentui (VSD) prieš kelias savaites komitetui apie tyrimo objektą pateikus informaciją, trečiadienį bus tęsiamas VSD medžiagos vertinimas.

„Pirmų dviejų posėdžio dienų neužteko išklausyti VSD. Išties kilo daug klausimų. Tos informacijos, kurią mums jau pateikė ir kurią dar tik pateiks, yra nemažai“, – Eltai sakė D. Gaižauskas. Jo teigimu, ne į visus klausimus posėdžių metu VSD atsakė. Tad, pabrėžė jis, vyksiančio posėdžio metu bus pateikta naujos informacijos.

„VSD mums turės pristatyti papildomos informacijos ir atsakys į papildomus klausimus“, – kalbėjo NSG pirmininkas, pabrėždamas, kad, surinkus visą informaciją, prasidės kitas parlamentinio tyrimo etapas.

„Tuomet paleidžiame kitą tyrimo dalį – kviesimės Rozovą, Pranckietį, visus kitus, nes jau turėsime maksimalią informaciją“, – sakė jis ir akcentavo turįs viltį, kad tyrimas neužsitęs.

„Tikiuosi, kad (medžiagos rinkimas. – ELTA) baigsis, nes, jeigu dar išsitęsime, tai tada reikės galvoti apie pratęsimą", – kalbėjo D. Gaižauskas.

ELTA primena, kad Seimas NSGK pavedė atlikti tyrimą dėl parlamentarės I. Rozovos ryšių su rusų diplomatais ir galimos grėsmės nacionaliniam saugumui. Tyrimas bus atliekamas ir dėl atliktų politikų veiksmų, gavusių VSD informaciją apie I. Rozovos veiklą. Komitetas aiškinsis, kokius sprendimus, susipažinęs su medžiaga apie I. Rozovą, priėmė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis bei kiti informaciją gavę Seimo nariai.

NSGK turės tyrimą atlikti ir išvadas pateikti iki šių metų gruodžio 1 d.